Azra vahşiçe katedilmiş

Antalya'da, 5 gündür haber alınamayan gazetecilik bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu (21) ölü bulundu. Üniversiteli kızı evinde cinsel saldırıda bulunup, boğarak öldüren ve banyoda 5 parçaya ayırıp, valizle taşıdığı ormanda gömen inşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan (48), gözaltına alındı. Polisin, genç kızın cep telefonu sinyallerinden ulaştığı Ayhan, çapraz sorguda cinayeti itiraf etti.

Haberler 03.08.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalyada Akdeniz Üniversitesi letiim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde okuyan Azra Gülendam Haytaolu, baz belirtiler hissedince 28 Temmuzda hastaneye giderek Covid-19 testi yaptrd. Sonucu pozitif çkan Haytaolu, durumu ablas Ezgi Haytaolu ile paylat. Ablas, Haytaoluna kzarak, dikkat etmedii için hastala yakalandn söyleyince aralarnda tartma balad. Tartma srasnda Haytaolu, ablasna Ben biraz hava alacam diyerek kimliini almadan evden çkt. Eve dönmeyince Ezgi Haytaolu, kardeini telefonla arad. Azra Gülendam Haytaolu, telefonda, ablasna Kafede koronavirüs geçirmi bir aabeyle oturuyorum, beni çok iyi anlyor. Bugün onunla kalacam diyerek telefonu kapatt, bir daha da ulalamad.

LK FADESNDE BLGM YOK DED

Baba Mustafa Haytaolu, Adanadan gelerek kzn aramaya balarken, hayatndan endie ettii kz için polise kayp bavurusunda bulundu. Polis, genç kz bulmak için arama çalmas balatt. Sosyal medyadan da genç kzn bulunmas için çarlar yapld. Antalya emniyetinin de titizlikle yürüttüü arama çalmalar kapsamnda Haytaolunun son görüldüü bölgedeki güvenlik kameras kaytlar incelendi.

Antalya Emniyet Müdürlüüne bal Asayi ube Müdürlüü Cinayet Büro Amirlii ekipleri, Azrann cep telefonundan en son inaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhanla görütüünü tespit etti. Cinayet masas ekipleri, Ayhan çapraz sorguya ald. Ayhan, ilk ifadesinde, Önceden tanmtk. Geldi, birlikte yemek yedik, gitti. Bilgim yok diye ifade verdi. Polis bunun üzerine Ayhan serbest brakt.

çAPRAZ SORGUDA TRAF

Cinayet masas ekipleri, daha sonra MOBESE ve çevre i yeri güvenlik kameras görüntülerini incelemeye ald. Görüntülerde Mustafa Murat Ayhann, Konyaalt ilçesindeki evinden ayn valiz ile birkaç kez çkp gittiini belirledi. Bunun üzerine Ayhan, yeniden gözaltna alnd. Tekrar çapraz sorguya alnan Ayhan, cinayeti ilediini itiraf etti.

VÜCUDUNU 5 PARçAYA AYIRMI

Azra Gülendam Haytaoluna cinsel saldrda bulunmasnn ardndan banyoda boup, öldürdüünü, 5 parçaya böldükten sonra koyduu valizle Kepez ilçesi Varsak bölgesindeki ormanlk alana tayp gömdüünü söyleyen Ayhan, Azra, 28 Temmuzda beni arad. Bulutuk. Evde birlikte yemek yedik. Alkol aldk. Bu srada aramzda tartma çkt. Boarak öldürdüm. Banyoya götürüp cesedini 5 parçaya ayrdm. Cesedin parçalarn valize koyup Kepez ilçesi Varsak ormanlk alanda gömdüm dedi.

KAFATASI BULUNAMADI

Cinayet itirafnn ardndan Mustafa Murat Ayhan, Varsaktaki ormanlk alanda Azra Gülendam Haytaolunu gömdüü yeri ekiplere gösterdi. Gece sabaha kadar cesedi gömüldüü yerden çkaran ekipler, bulunan parçalar otopsi için Antalya Adli Tp Kurumu morguna gönderdi. Haytaolunun kafatas ve sol kalçasnn bulunamad ve arama çalmalarnn sürdüü örenildi.

VÜCUDUNA JLETLE SMN YAZMI

Öte yandan Mustafa Murat Ayhann, Azra Gülendam Haytaolunu öldürdükten sonra vücuduna jiletle ismini yazd belirtildi.

Ana Sayfaya Git