Bağımlıların mekanı oldu

Diyarbakır’da madde bağımlılarının meskeni haline gelen pasaj esnafı tedirgin ediyor.

Haberler 30.06.2018 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Madde bamllarnn meskeni haline gelen Diyarbakr merkez Sur ilçesinde bulunan Güçlü Pasaj esnaf, yetkililerin duruma müdahale etmesini istedi.

Mesaileri bittikten sonra madde bamllarnn pasaja gelip uyuturucu kullandn belirten esnaf, yetkililerin bu duruma bir çare bulmasn istedi.

Mesaileri bittikten sonra gittiklerini ve daha sonra uyuturucu kullananlarn pasaja geldiini söyleyen esnaftan Ramazan Özer, Dünyada ne uyuturucu varsa Güçlü Pasajnda kullanlyor. Gece bizim mesaimiz bittiinden sonra uyuturucu kullananlarn mesaisi balyor. Bunu herkes bilir bilmeyen kimse yok. Bunlar buraya geldikten sonra insanlar buraya gelmez oldu. Buraya daha önce vali, kaymakam, belediye bakanlar çevredeki insanlar geliyordu. Burada büyük sanatlar vard. yi sanatlar burada iliyordu. Yetkililerin buraya çözüm bulmalarn ve el atmasn istiyorum. dedi.

Pasajda biz esnaf olarak kendimizi zor tutuyoruz. Her türlü insanlar geliyor. diyen Nurettin Tekin, Pasajmz bo olduu, kimse ilgilenmedii için herkes geliyor burada esrar içiyor. Gece biz buradan gittikten sonra saat 07.00drn sonra burada neler oluyor Allah bilir. Talebimiz burann onarlp bir düzene sokulmasdr. ifadelerini kulland.

Bu virane buraya yakmyor

Yllardr Güçlü Pasajnda alveri yaptn belirten Orhan Denli ise pasajn ykk virane hale geldiini gelen müterilerin durumdan memnun olmadn söyledi.

Pasaja bakm yaplmasn isteyen Denli, Bu esnaflar aln teriyle ekmek kazanyorlar. Bu durum onlarn da iini bozuyor. Müterisinin buraya gelmesini celp etmiyor. Eski müterilerini kaybettiler ykk virane bir yere kimse girip görmek istemiyor. Onun için buraya el atlmas lazm burann onarlmas lazm. Diyarbakrn en merkezi yerin Da kapya 10 metre mesafede bu virane buraya yakmyor. Bo yer olursa, bu bo yere herkes gelir. Sarho da ayya da yer bulamayan yatmak için de buraya gelir. Ama buras onartlrsa temiz bir i han haline getirilirse buraya kimse gelmez herkes yerine yurduna, çevresine dükknna sahip çkar. Pasajna sahip çkar, buras enlenir iyi bir i merkezi olur. Bu ustalarn kaybedilmemesi lazm onun için burann düzeltilmesini arzu ediyoruz. eklinde konutu.

Belediyemiz ve devletimiz bizi bu maduriyetten kurtarsn

Esnaf Abdulkadir Doan ise Pasajmz bir zamanlar güneydounun en iyi pasajyd. Ama bugün geldiimiz hal ortadadr. Bu olaylardan dolay 4 ay kapal kaldk ve zahmet çektik. Belediyemiz devletimiz gelip buraya gereini yapsn ki biz de bu maduriyetten kurtulalm. dedi.

Hrsz, ipsizi, sapsz buraya geliyor

Pasaj yklm, hrsz, ipsizi, sapsz buraya geliyor. diyen Esnaf Hdr kzl da Pasajda can güvenliimiz yok, bakm olmad için müteride gelmiyor. çaresizlikten baka bir yere gidemiyoruz. Yetkililerin buna el atmasn istiyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git