Babadan Suç Duyurusu

Mardin'de, bir alışveriş merkezinde Go-kart aracıyla bariyerlere çarpan 14 yaşındaki Mithat Erdem, emniyet kemerinin boğazına dolanması sonucu yaralandı. Erdem'in babası Murat Erdem, 18 yaşından küçük olduğu için velisinden imza alınmadığı ve oğlunun sözlü olarak uyarılmadığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberler 27.09.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, Pazar günü Kzltepe ilçesinde meydana geldi. Bir alveri merkezinde Go-kart aracyla yaran Mithat Erdem, önündeki kaza yapan araca çarpmamak için direksiyon krnca lastik bariyerle çarpt. çarpmann etkisiyle emniyet kemeri Erdemin boazna doland. Boaznda 5 santim yara oluan, ba dönmesi yaayan Erdem, yar yarda brakt. Gie memurlar, yaray pamukla sardktan sonra Mithat Erdemi eve gönderdi.

Durumu babas Murat Erdeme anlatan Mithat Erdem, hemen hastaneye kaldrld. Hastanede boazna diki atlan Erdem, bir gün müahede altna tutulduktan sonra taburcu edildi.

ÖLÜMDEN DÖNEN BABADAN DAVA

Olayn ardndan Murat Erdem, 18 yandan küçüklerin velilerinin güvenlik formu imzalamadan binemeyeceini, bu konuda iletmede uyar levhas olmadn ve olunun da sözlü olarak uyarlmadn iddia ederek savcla suç duyurusunda bulundu.

Yaananlara tepki gösteren baba Murat Erdem, 14 yandaki çocuu yasak olmasna ramen nasl bindiriyorlar? Bu olayda bir tedbirsizlik görünüyor. güvenlii ile ilgili ciddi anlamda bir denetim yaplmas ve bunun önüne geçilmesi lazm. Burada ya snr varsa, ya snrna uyulmas lazm. Veliden izin alnmas, imzasnn alnmas lazm. Bu olayda ne veli soruldu, ne de imza soruldu. Bu tarz olaylarn olmamas adna bugün belki ucuz atlattk, ama büyük bir vaka ile kar karya kalabilirdik dedi.

Doktorun, kemer birkaç santim daha gitseydi kan kaybndan ölebilirdi dediini belirten Mithat Erdem ise Olayn ardndan yaptm aratrmada, ya snr olduunu örendim. Ben 14 yandaym, ama Go-kart snr olarak 18 ya gösteriyordu. Orada ne bir uyar levhas vard, ne de sözlü bir uyar yapld. Yani benim yam tutmuyordu, bana bu söyleyebilirdi, beni geri gönderebilirlerdi. lk defa bindim Go-karta diye konutu.

Ana Sayfaya Git