Babalık yaptığı kız onu kurtardı

Babalık yaptığı kız kardeşinin karaciğer dokusuyla hayata bağlandı

Haberler 11.12.2020 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada karacier yetmezlii sorunu nedeniyle hayati tehlike yaayan 35 yandaki Mehmet Han, kz kardeinden nakledilen karacier dokusuyla yaama tutundu.

Adyaman Üniversitesinde memur olarak çalan Mehmet Hana, yaklak 2 yl önce kaldrld hastanede karacier yetmezlii tehisi konuldu. Rahatszlnn ilerlemesi üzerine anlurfa Harran Üniversitesi (HRÜ) Hastanesine bavuran ve acilen karacier nakli yaplmas gerektii tespit edilen Han, organ nakli için beklemeye balad.

Durumu arlanca aile bireylerinden de uygun doku arayna girilen Hana, 32 yandaki öretmen kz kardei Sultan Yldrmn dokusu umut oldu. Han, kz kardeinden alnan karacier dokusunun nakliyle hayata baland.

Mehmet Han, rahatszlanmas üzerine Adana ve Gaziantepteki hastanelere gittiini, orada kendisine aciliyet gerektirecek bir durum olmadnn söylendiini anlatt.

Durumu arlanca Harran Üniversitesine (HRÜ) bavurduunu anlatan Han, Prof. Dr. Mehmet Ylmazn acilen nakil olmas gerektiini söylemesi üzerine araya girdiklerini belirtti.

Bütün kardelerinin organ nakli için gönüllü olduunu, en küçük kz kardeinin dokusunun uyum saladn ifade eden Han, Kz kardeim sayesinde salma kavutum. Ona can borçluyum. Allah ondan raz olsun. dedi.

BABAMIZI KAYBEDNCE ABM BZE BABALIK YAPTI

Dört aylk kz bulunan Sultan Yldrm ise aabeyinin durumuna çok üzüldüü için baç olduunu ve ameliyat göze aldn söyledi.

Aabeyinin salna kavumasnn mutluluunu yaadklarn belirten Yldrm, Babamz kaybettiimizden bu yana abim bize babalk yapyor, bugünlere gelmemizde onun çok büyük katks var. Salgna ramen ben de görevimi yaptm. diye konutu.

HRÜ Tp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dal Bakan ve Organ Nakli Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ylmaz da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle bir süreliine ara verdikleri karacier nakillerini, Salk Bakanlnn belirledii kriterlere uygun yapmaya baladklarn söyledi.

Hastann, kendilerine bavurduunda karacierin son evresine geldiini anlatan Prof. Dr. Ylmaz, Kovid-19 nedeniyle nakillerimize ara vermitik. Bakanlmzn belirledii kriterler çerçevesinde canl vericiden naklimizi gerçekletirdik. Kovid-19a ramen hastamz ameliyat ettik. Hastamzn durumu çok kötüydü, nakil etmeseydik hastamz kaybedebilirdik. Öretmen olan kz kardeinden bir parça karacier dokusu alarak hastamza naklettik. Salk durumu iyi. Hastamz taburcu ettik, herhangi bir problemi yok. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git