Babasını trafik kuralları konusunda uyaran çocuğa validen hediye

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, babasını trafik kurallarına uyması için ikaz eden Arjen'e polis şapkası hediye etti

Haberler 15.08.2019 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, babasn trafik kurallarna uymas için ikaz eden çocua polis apkas hediye etti.

Vali Güzelolu, beraberinde l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Baolu ve l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile ehirdeki trafik akn helikopterden denetledi.

Güzelolu daha sonra jandarma ekiplerinin sürücülere eker, araçtaki çocuklara ise kek ikram edip, kitap ayrac verdii Diyarbakr-Elaz kara yolundaki yol kontrol noktasnda alnan tedbirleri yerinde inceledi.

Sürücülerle bayramlaan ve eker ikram eden Güzelolu, araçtaki çocuklara da bayram harçl verdi.

Bir araçtaki Arjen, Vali Güzeloluna kurallara uymas konusunda babasn uyardn söyledi. Bunun üzerine Güzelolu çocua polis apkas hediye etti.

Güzelolu yapt açklamada, havadan yaptklar kontrollerde ve kendilerine gelen raporlarda sürücülerin büyük oranda kurallara uyduklarn gördüklerini söyledi.

Sürücülerin kurallara, iaretlere ve görevlilerin ikazlarna uyma noktasnda yüksek bir sorumluluk sergilediklerini belirten Güzelolu, çocuklarn ebeveynlerini kurallara uyma konusunda uyarmasnn da kendilerini mutlu ettiini kaydetti.

Güzelolu, öyle konutu:

Hep birlikte gördüümüz minik kzmz Arjen gibi her birisi bir trafik görevlisi. Kendisine apkay bu görevin ve sorumluluunun hediyesi olarak verdik. Sayn Bakanmzn bütün çocuklara verdii o sözü ve hediyeyi de en ksa zamanda kendisine takdim edeceiz. Trafik bir sorumluluk, duyarllk ii. Özellikle eitim ve kültüre bal bir süreç. Biz bu noktada çocuklarmzn sorumlu bir birey olarak yetimelerini bata kendilerinin o kurallara uymalarn ama çevrelerini de o kurallara uyum konusunda gözetlemelerini bata anne ve babalarndan balayarak istiyoruz.

Ana Sayfaya Git