Bağımlı olma özgür ol!

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında ‘Bağımlı Olma, Özgür Ol’ sloganıyla hazırlanan video, sosyal medyada yoğun ilgi gördü. Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) ile Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’nde (ÇEMATEM), genç ve çocuk hastalara verilen tedavi ile destek aktivite görüntülerinin yer aldığı video binlerce kez izlendi.

Haberler 05.11.2021 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi bünyesinde haziran aynda açlan AMATEM ile çEMATEMde, genç ve çocuk hastalara verilen tedavi ile destek aktivite görüntülerinin yer ald video çekildi. Baml Olma Özgür Ol sloganyla çekilen görüntüler, sosyal medyada ilgi gördü. Valiliin giriimleriyle bölgeye kazandrlan yatakl AMATEM ve çEMATEM binalarnda 74 personel görev yapyor. Aralarnda bahekim yardmcs, uzman doktorlar, biyolog, psikolog, sosyal çalmac ve eitmelerin de yer ald binada yatan hastalar ilaç tedavilerinin yan sra meslek edindirme kursu da alyor. Resim ve müzik eitimlerinin de verildii binada yatan hastalarn aktivite ve destek görüntülerinin yer ald video sosyal medyada binlerce kez izlendi.

MADDE BAIMLISI GENçLERE VE çOCUKLARA TEDAV HZMET SUNACAIZ

Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekimi Doç. Dr. Muhammed Asena, u ana kadar AMATEMde yaklak 700 madde baml genci çEMATEMde de 140a yakn çocuk madde bamlsn takibe aldklarn ifade etti. Doç. Dr. Asena, u an yatan 15 hastamz var. Yatakl tedavi merkezi içerisinde youn bakm da bulunuyor. Bu tedavi merkezlerinde biyolojik yani ilaç tedaviyle beraber sosyal ve psikolojik tedaviler de yaplyor. Dünya Salk Örgütünün de deklare ettii gibi biyolojik yönüyle beraber sosyal ve psikolojik yönüyle yapmasaydk bir aya eksik kalrd. Bu minvalde AMATEM ve çEMATEM binalarmzda müzik, resim eitimleri ve tedavi sonlarnda meslek edindirme kapsamnda yardmlarmz dokunuyor hastalarmza. Topluma kazandrlyorlar, ciddi bir emek ve rehabilitasyon süreci var. Bölge için büyük eksiklikti yakn zamanda 2 ay önce devreye aldk. Sloganmz hep u oldu, Baml Olma Özgür Ol bu minvalde de madde bamls gençlere ve çocuklara elimizden geldiince bu merkezlerde tedavi hizmeti sunacaz dedi.

HER TÜRLÜ UYUTURUCU ETKS YARATAN MADDEDEN UZAK DURMALARI GEREKR

Gençlerin maddelerden uzak durmas gerektiini hatrlatan Asena, Her türlü uyuturucu etkisi yaratan maddeden uzak durmalar gerekir. Bu merkezler herhangi bir maddeye baml olan gençleri tedavi etmek amacyla sürdürülecek. Toplumun ve gençlerin bu maddelerden uzak durmas gerekir. Videolar hazrladk, buraya hiç gelmemelerini istiyoruz. Ama geldikten sonraki süreci anlatmak istedik. Nasl zorlu bir süreç, biyolojik olarak sadece toparlamak yetmiyor. in sosyal ve psikolojik boyutu da var. Tüm çarmz videolarda da belirttiimiz gibi Baml Olma Özgür Ol ama herhangi bir maddeye de bulam ve kendini arndrmak isteyen tüm aileleri ve gençleri de burada tedavi için de bekliyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git