Baharı beklerken, yarım metre kar yağdı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, dün hafif etkili olan gece ise etkisini arttıran kar nedeniyle ilçe tamamen beyaza büründü, 25 köy yolu kapandı.

Haberler 18.03.2020 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölün Karlova ilçesinde bir gecede youn olarak etkisini gösteren yer yer kar yarm metreye ulat, 25 köy yolu kapand.

Türkiye genelinde en çok kar ya alan yerlerden Bingölün Karlova ilçesinde önceki güne kadar bahar havas etkili olurken, bir günde k tekrar geldi. lçe dün sabah ara ara etkili olmaya balayan gece ise etkisini arttran kar ya, Karlovay tamamen beyaza bürüdü. lçede kar kalnl yer yer yarm metreye ulat.

BAHAR BEKLERKEN KAR GELD

Araçlarn neredeyse kar altnda kaybolduu ilçeye bal 25 köy yolu ulama kapand. Sabah erken saatlerde Karlova Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, kapanan ana cadde ve sokaklarda çalma balatt.

lçede belediye olarak bahar hazrlklarn baladklarn ancak kar yayla güne uyandklarn belirten Belediye Zabta Amiri Metin Bingöl, Biz düne kadar ilçede bahar hazrlklarn yapyorduk ve balamtk. Bu sabah yarm metre karla uyandk. Sabah itibariyle bütün caddelerimiz kapal ve biz de sabahn erken saatlerinden itibaren vatandalarmzn madur olmamas için çalmalarmza devam ediyoruzdedi.

Vatandalardan Ouzhan Türkolu ise, Mart ayndayz ve yarm metreden fazla kar yam durumda. uan da belediyemiz karla mücadele çalmalarn yapyor. Bakalm ne yapacaz, Allah büyüktür ifadelerini kulland.

Öte yandan, ilçeye bal bulunan ve kar nedeniyle kapanan köy yollarnda Özel dare Genel Sekreterliine bal ekiplerin çalma balatt bildirildi.

Ana Sayfaya Git