Bakan Akar: YPG tam anlamıyla PKK'nın kendisidir

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "YPG tam anlamıyla PKK'nın kendisidir fakat ABD'li müttefiklerimizin, müttefiklik ruhuna yakışmayacak şekilde bunlara silah, mühimmat, araç gereç desteği sağladığını esefle görüyoruz. Başta silah, mühimmat olmak üzere verilen desteğin sonlandırılması için de her seviyede girişimlerde bulunmaya devam ediyoruz" dedi.

Haberler 28.09.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Akar bakanlnda Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Bakan Yardmcs Yunus Emre Karaosmanolunun da katlmyla video konferans toplants gerçekletirildi. Toplantda Kosova ve Bosna Hersekteki Türk temsil heyet bakanlar, Somali ve Libyadaki Türk görev kuvveti komutanlar, Azerbaycan Görev Grup Komutan, NATO Karargahndaki Türk Askeri Temsil Heyeti Bakan, KKTCdeki Kbrs Türk Bar Kuvvetleri Komutannn yan sra ordu komutanlar, Muharip Hava Kuvveti Komutan ile Donanma Komutan, devam eden faaliyetler ve sahadaki son duruma ilikin bilgi verdi.

HEPNZ KUTLUYORUM

Savunma ve güvenlik konular kapsamnda Dou Akdenizdeki gelimeler, terörle mücadele harekatlar ve koronavirüsle mücadelede alnan tedbirlerin de ele alnd toplantda talimatlar veren Bakan Akar, Türk Silahl Kuvvetleri youn bir dönemden geçiyor. u ana kadar büyük bir baaryla bize verilen görevleri yerine getirdiniz. Bundan dolay hepinizi kutluyorum. nallah bundan sonra da ayn ciddiyet ve samimiyetle diyalog ve koordinasyon içinde faaliyetleri yürütmek suretiyle bize verilen görevleri baaracaz dedi.

TERÖRLE MÜCADELEMZ SÜRDÜRÜYORUZ

Bakan Akar, terörle mücadelenin kararllkla devam ettiini belirterek, Bata Irak ve Suriye olmak üzere faaliyetlerimizi tüm komularmzn snr güvenliine, egemenlik haklarna saygl olarak yerine getiriyoruz. Ancak her zaman söylediimiz gibi vatanmzn, snrlarmzn ve milletimizin güvenlii bizim için çok önemli. Bu nedenle Silahl Kuvvetleri olarak bize verilen görevi yerine getirebilmek için artan bir iddet ve tempoda, taarruzi ruhla terörle mücadelemizi sürdürüyoruz. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da faaliyetlerimiz devam edecek diye konutu.

PKK ve YPG arasnda fark olmadn vurgulayan Akar, YPG tam anlamyla PKKnn kendisidir. kisinin de terör örgütü olduu, bununla ilgili saysz delil ve görüntü olduu da herkes tarafndan bilinmektedir fakat ABDli müttefiklerimizin, müttefiklik ruhuna yakmayacak ekilde bunlara silah, mühimmat, araç gereç destei saladn esefle görüyoruz. Bata silah, mühimmat olmak üzere verilen destein sonlandrlmas için de her seviyede giriimlerde bulunmaya devam ediyoruz dedi.

ANLAMA çERçEVESNDEK ESASLARA UYUYORUZ

Türkiyeye yönelik tehdit, tehlike tekil eden Irakn ve Suriyenin kuzeyindeki terör ve teröristlerle mücadelenin süreceini aktaran Bakan Akar, Türkiye ve Rusya arasndaki mutabakat hatrlatarak, Biz bu anlama çerçevesindeki esaslara uyuyoruz. Bu konuda yaplmas gereken ne varsa yaptk ve büyük bir gayretle bunlar yerine getiriyoruz ancak son zamanlarda özellikle hava taarruzlarnda bir art oldu. Bunun mutabakat muhtrasna uygun olmadn da söyledik. Bununla ilgili her seviyede giriimler devam ediyor diye konutu.

Bakan Akar, Türkiyenin mutabakatlar kapsamnda üzerine düen görevleri yerine getirdiini ve getirmeye devam ettiini söyleyerek, Bir taraftan oradaki Suriyeli kardelerimizin dier taraftan birliklerimizin, hudutlarmzn güvenlii ayn zamanda da yeni bir göç dalgasna tahammülü olmayan ülkemizin korunmas için orada baarl olmamz art. Gelimeleri dikkatle hassasiyetle takip ediyoruz dedi.

Sözlerinin sonunda Azerbaycann öz topraklarn Ermenistan igalinden kurtard Tek Vatan Harekatnn balangcnn yl dönümünde Azerbaycan Silahl Kuvvetlerini bir kez daha kutladn söyleyen Bakan Akar, ayn zamanda Preveze Deniz Zaferinin yl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolaysyla da Deniz Kuvvetleri Komutanl personelini tebrik etti.

Ana Sayfaya Git