Bakan Karaismailoğlu: Türksat 5A uydusunu teslim aldık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türksat 5A uydusunu teslim aldık. 30 Kasım'da da inşallah uzaya fırlatacağız" dedi.

Haberler 03.10.2020 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Karaismailolu, yapt yazl açklamada, AIRBUS D S tarafndan üretim süreçleri ve test aamalar tamamlanan Türksat 5A uydusunun, bakanlk ve Türksat yetkilileri tarafndan teslim alndn bildirdi. Karaismailolu, Türksat 5A uydusunu teslim aldk. 30 Kasmda da inallah uzaya frlatacaz. Yine Türksat 5B uydusunu da 2021in ikinci çeyreinde faaliyete geçirmeyi ve frlatmay hedefliyoruz. Türksat 6A uydumuz için de çalmalar devam ediyor. Kendi mühendislerimiz tarafndan yerli ve milli olarak üretilen uydumuzu da inallah 2022 yl içinde uzaya frlatmay hedefliyoruz dedi.

Türksat 5A uydusunun, SPACE X firmasnn ABD Floridada bulunan Cape Canaveraldaki frlatma merkezine gönderileceini bildiren Karaismailolu, bu uydunun yaklak 1 ay sürecek hazrlklar sonrasnda Falcon 9 roketi ile 30 Kasmda uzaya frlatlacan kaydetti.

2021 YILININ KNC çEYRENDE HZMETE BALAMASINI BEKLYORUZ

Türksat 5A uydusu ile Türkiye, Avrupa, Orta Dou, Kuzey Afrika, Orta Bat Afrika, Güney Afrika, Akdeniz, Ege Denizi ve Karadenizi kapsayan geni corafyada TV yayncl ve veri haberleme hizmetleri sunulacan belirten Karaismailolu, Karada, havada, denizde, rayl sistemlerde müthi bir vizyon gelitirdik. Tamamen elektrikli itki sistemine sahip olan Türksat 5A uydusunun 31 derece dou yörüngesindeki konumuna ulamas için yapaca yolculuun yaklak dört ay sürmesi ve Türksat 5A uydusunun 2021 ylnn ikinci çeyrei içinde hizmete balamasn bekliyoruz dedi.

HAKLARIMIZI 30 YIL KORUYACAK

Türksat 5A uydusunun manevra ömrü ile Türkiyenin 31 Derece Dou yörüngesindeki frekans ve yörünge haklarn 30 yl boyunca güvence altna alacan da vurgulayan Bakan Karaismailolu, 10 kilowatt faydal yük gücü ile hizmete girdiinde Türksat 5A, Türksat filosunun en güçlü uydusu olacak. Uzay teknolojileri konusunda da inallah bundan sonra teknoloji üreten, gelitiren ve ihraç eden bir konuma gelmek için canla bala bütün milletimizle birlikte çalyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git