Bakan Koca: Aşılama yaşını 45'e çekmiş olacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ana kadar 14,5 milyon doz Biontech aşısının Türkiye'ye geldiğini, pazartesi günü 4,2 milyon doz daha geleceğini belirterek, aşılama yaşını yarından itibaren 45'e çekmiş olacaklarını söyledi.

Haberler 10.06.2021 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Koca, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, Krgzistan Cumhurbakan Sadr Caparov ile Cumhurbakanl Külliyesindeki ortak açklamas öncesi basn mensuplarna açklamada bulundu. Bakan Koca, salk çalanlarna uygulanmas tartlan hatrlatma dozu ile ilgili, salk çalanlarna uygulanan ilk ann üzerinden önümüzdeki hafta 6 ay geçmi olacan hatrlatarak, Biz onlarla ilgili çalma yapyor olacaz. çalmann amac immün yantna bakp, antikora bakp, hücresel yantn görüp, Sinovac, Biontech ve Faz-3 yerli amz uygulayacaz. Aradaki yant göreceiz ve karlatracaz. Devamnda sonuca göre rapel (pekitirme) doz eylülde devreye girecek dedi.

AY SONUNDA 30 MLYON HEDEF

Bakan Koca, Prof. Dr. Uur ahinin Türkiyeye geleceini ve ortak basn açklamas yapacaklarn belirterek, Uur Hocaya dedim ki; Siz geldiinizde herkes size ay sorar, benim size sorduum gibi. Sizin youn a göndermeniz lazm. Youn a gelmeli ki size bu soru sorulmasn. En az 20 milyon gelmeli. Haziran sonu için 30 milyona doru doz gelirse sizin gelmeniz daha anlaml olur. Muhtemelen ay sonuna doru gelir. Bize gelen u anda 14,5 milyon doz. Ay sonu 30 milyon geliyor olmas gerekiyor. Bunun hiç olmazsa 20-25 milyon gibi olmas gerekiyor ki hoca geldiinde ay çok sormam olsun vatandalarmz diye konutu.

AY SONU AI YAI HEDEF 20

Bakan Koca, pazartesi günü 4,2 milyon doz daha Biontech asnn geleceini belirterek, 5er 5er indirdikleri alama yan da yarndan itibaren 45e çekmi olacaklarn kaydetti. Koca, A miktarnn giderek artmas salgn için önemli. Biz o nedenle belirlenen Uur Hocann bahsettii ekliyle 30 milyon doz ay sonuna kadar gelirse ay sonuna kadar 20 yaa kadar indirmek istiyoruz. Yarndan itibaren alama ya aaya inmi olacak. Pazartesi biraz daha gelecek, haftaya çaramba biraz daha indirmi olacaz ya ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git