Bakan Pakdemirli: Bingöl'de telef olan hayvanları karşılama kararı aldık

İzmir'e, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bingöl'deki depremde telef olan hayvanları karşılama kararı aldık" dedi.

Haberler 16.06.2020 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, zmirde Bayndr Belediyesini ziyaret etti. Bayndr Belediye Bakan Uur Demirezen ile makamnda bir araya gelen Bakan Pakdemirli, konumasnda Türk Silahl Kuvvetlerinin Pençe Kartal Operasyonu gerçekletirdiini söyleyerek, Kuzey Iraktaki harekat nedeniyle orduyu kutladn ifade etti. Pakdemirli, operasyon çerçevesinde 81 adet terörist hedefin imha edildii bilgisinin taraflarna ulatn kaydetti.

TELEF OLAN HAYVANLAR

Bingölde art arda yaanan iki depremin ardndan da bir deerlendirme yapan Bakan Pakdemirli, bir can kayb bulunduunu hatrlatarak, Devletin tüm kurumlaryla bölgede yer aldn söyleyebiliriz. Hasar tespit çalmalar sürdürülüyor. lk tespitlere göre 105 ahr yklm gözüküyor. 45 küçükba hayvan, 85 tane de kanatl hayvan telef oldu. Tüm telef olan hayvanlar karlama karar aldk. Bu hayvanlarla birlikte depremden etkilenen bölge halkna hayvan yemi destei karar aldk. Artç depremler takibimizde diye konutu. Bakan Pakdemirli, hasar tespit çalmalar ile ilgili olarak u bilgileri verdi:

Tarm Sigortalar Havuzu (TARSM) 780 milyon lira hem don hem dolu hem de ar scak ve frtnadan kaynakl hasar tespiti yapt. Hasar tespiti çalmalar birkaç gün sürecek. Bunlar valiliklerimiz aracyla kayt altna alnyor. Narenciye kaynakl tespitlerde birkaç hafta içerisinde zararn ne olabilecei konusunda belli tahminlerimiz olabilecek.

Bayndr Süt Birlii Yönetim Kurulu Bakan Hafz Mehmet endil, Bakan Bekir Pakdemirliye zeytinya ve süt hediye etti.

Bakan Pakdemirlinin belediyedeki basna kapal görümesinin ardndan incelemelerde bulunmak üzere Akta Plant çiçek Serasna hareket edecei örenildi.

Ana Sayfaya Git