Bakan Selçuk: Güvensiz koruyucu maske üreticilerine idari para cezası uyguladık

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, pandemi sürecinde güvensiz maske üreterek halk sağlığını riske atan firmalara idari para cezası uyguladıklarını duyurdu.

Haberler 07.01.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Selçuk, yapt yazl açklamada, Sal ve Güvenlii Genel Müdürlüü tarafndan maske gibi kiisel koruyucu donanmlarn piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerine devam edildiini bildirdi. Kiisel koruyucu donanmlarn denetimi sonrasnda 17 marka/model maske için önleyici tedbir aldklarn, 43 marka için de idari süreç balattklarn belirten Bakan Selçuk, Bu ürünlerle ilgili gerekli görülmesi halinde piyasa arznn yasaklanmas ve bertaraf edilmesi gibi ilemler uygulanacak. Ayrca 14 marka için de test ilemlerimiz devam ediyor. Sürecin tamamlanmasnn ardndan güvensiz ürünler, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBS) sistemine dahil edilecek. Kimsenin vatandalarmzn sal ile oynamasna frsat vermeyeceiz. Pandemi sürecinde güvensiz maske üreterek halk saln riske atan firmalara idari para cezas uyguladk dedi.

SALIK çALIANLARINA GÜVENL ÜRÜN TEDARK

Maske üretiminde art niyetli üreticilerin piyasaya güvenli ürün sunmalarn salamak amacyla gerekli takibin yapldnn altn çizen Bakan Selçuk, faaliyetlerin hz kesmeden devam edeceini kaydetti. Covid-19 pandemisi sürecinde özellikle salk çalanlarnn kulland kiisel koruyucularla ilgili Devlet Malzeme Ofisi, Halk Sal Genel Müdürlüü ve dier ilgili kurumlarla ibirlii yaptklarn belirten Bakan Selçuk, Bakanlmzn koordinasyonu ile 200den fazla marka ve model kiisel koruyucu donanm, onaylanm kurulularda test ediliyor. Böylece salk çalanlarna güvenli ürün tedariki salanmasnda katkda bulunuyoruz ifadelerini kulland.

PYASAYA GÜVENL ÜRÜN SUNULUYOR

Bakan Selçuk, artan ihtiyaç nedeniyle kiisel koruyucu donanm üretmek isteyen üreticilere güvenli ve uygun üretim konusunda teknik destek salandn bildirdi. Geçmi yllarda maske belgelendirmesinin Türkiyede kstl imkanlarla yaplabildiini hatrlatan Selçuk, artk onaylanm kurulularn altyapsnn gelitirilmesi sayesinde piyasaya güvenli ürün sunulmasnn kolaylatn bildirdi. Bakan Selçuk, Kiisel koruyucu donanm üretmek isteyen giriimcilere ve üreticilere güvenli ürün üretimi ve doru belgelendirme konusunda Bakanlmz tarafndan bilgilendirme yaplyor. Kiisel koruyucu donanmlara yönelik CMER, resmi yaz ve KKD hbar ikayet Hatt gibi iletiim kanallarmz üzerinden gelen bilgi edinme bavurularna cevap veriliyor ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git