Bakan Selçuk: Hedefimiz kadınların iş gücüne katılım oranını yüzde 41'e çıkarmak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "2023 yılına kadar kadınların iş gücüne katılım oranını yüzde 41 düzeyine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedefimize ulaşmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz." dedi.

Haberler 16.10.2018 - 16:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Tarm ve Orman Bakanlnca düzenlenen Giriimci Kadn çiftçiler Ödül Törenindeki konumasnda, kadnlarn 15 Ekim Dünya Kadn çiftçiler Gününü tebrik etti.

Tüm kadnlarn takdir ve destei hak ettiini dile getiren Selçuk, kadnlarn tarihin her döneminde toplumun inasnda büyük görev ve sorumluluk üstlendiini belirtti.

Selçuk, bilimde, sanatta, üretimde, aile hayatnda ve yeri geldiinde vatan savunmasnda emei ve cesaretiyle tarihe yön veren kahraman kadnlarn bulunduunu söyledi.

Kadnlarn siyasette, eitimde, hayatn her alannda olduu gibi inovatif fikirleriyle giriimcilikte de ülkeye deer katmaya devam ettiine dikkati çeken Selçuk, toplumun kurucu unsuru olduu kadar kalknmann, refahn da sembolünün kadnlar olduunu vurgulad.

Kadn elinin demedii her iin zarafetten, güzellikten ve bereketten yoksun kaldn anlatan Selçuk, topra iler gibi insan ileyen, yetitiren ve nihayetinde topluma kazandrann kadnlar olduunun altn çizdi.

Bakan Selçuk, öyle konutu:

Kadnn, toplumun her kademesinde var olmas ve eit frsatlardan yararlanyor olmas o ülkenin, o toplumun gelimilik göstergesi. çinde bulunduumuz çada gelimenin, sürdürülebilir kalknmann salanmas için kadnlarn i gücünden azami ölçüde yararlanmak zorundayz. Bu amaçla üretimi artrmak için kadnlarn giriimcilik ruhuna ihtiyacmz var. Kadna imkan sunulduunda, eit artlar salandnda üretimde neler baarabileceklerine ahit oluyoruz. 16 yldr bu anlayla çalan hükümetimiz kadnlarmzn i gücüne katlmn destekleyen politikalar hayata geçirdi.

8 bin 600 çiftçi kadna eitim verildi

Tarm ve Orman Bakanl ve Türkiye Ziraat Odalar Birlii ile 2012de imzalanan Kadn çiftçi Eitimi birlii Protokolünün de bu konuda atlan admlardan olduunu hatrlatan Selçuk, protokol kapsamnda pilot iller de dahil gerçekleen eitimlerden 8 bin 600 çiftçi kadna eitim verildiini aktard.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan açklanan 100 Günlük Eylem Plannda Kadn Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi çalmalarnn yer aldn belirten Selçuk, sözlerini öyle sürdürdü:

Aldmz tedbirler sayesinde kadn istihdam ve kadnlarn i gücüne katlm oranlarnda ciddi artlar saladk. Bu balamda Türkiye, 2007-2017 yllar arasnda kadn i gücünü en fazla artran ülke oldu. Kadn i gücümüzü son 11 ylda 4 milyon 244 bin kii artrdk. Ülkemiz, son 11 ylda kadn i gücü saysn yüzde 72 orannda artrarak OECD üye ülkeleri arasnda ilk srada yer ald. Son 11 ylda ülkemizde kadn istihdam yaklak 3,5 milyon artt. OECD ülkeleri arasnda ABDden sonra kadn istihdamn en fazla artran ülke konumunda olan Türkiye, Avrupa ülkeleri içerisinde de kadn istihdamn en fazla artran ülke oldu.

2017de 279 bin kadn kurslardan faydaland

Türkiyenin kadn istihdam konusunda birçok baar elde ettiini vurgulayan Bakan Selçuk, 2023 ylna kadar kadnlarn i gücüne katlm orann yüzde 41 düzeyine çkarmay hedefliyoruz. Bu hedefimize ulamak için gece gündüz demeden çalyor, tüm kamu kurumlarmzla i birlii içerisinde projeler gelitiriyoruz. dedi.

KUR vastasyla ie yerletirme faaliyetlerinin yan sra aktif i gücü programlar uyguladklarn anlatan Selçuk, Mesleki Eitim Kurslar, banda Eitim Programlar ve Giriimcilik Eitim Programlarnn bu alanda düzenlenen projeler arasnda yer aldn söyledi.

Bu kapsamda 2002de 571 kadnn kurslardan faydalandn, 2017de toplam 279 bin kadnn kurslardan faydalandn ve meslek sahibi olduunu hatrlatan Selçuk, bakanln, giriimcilik eitim kurslar ile farkndalk artrc projeler gibi uygulamalarla, çan ihtiyac olan niteliklerle i gücü arasnda bir köprü vazifesi gördüünü belirtti.

Bakan Selçuk, Düzenlediimiz giriimcilik eitim program ile son 11 ylda yaklak 182 bin kadn vatandamza giriimcilik eitimi verdik. 2018 ylnn 9 aynda ise bu rakam 27 bine ulam durumda. diye konutu.

Ana Sayfaya Git