Bakan Soylu: Gülistan Doku 261 gündür aranıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tunceli'de 872 gündür haber alınamayan Gülistan Doku'nun 261 gündür 545 personelle arandığını açıkladı.

Haberler 24.02.2022 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Twitter adresinden yapt açklamada, Tuncelide 872 gündür kayp olan Gülistan Dokunun arama kurtarma çalmalarna dair bilgi verdi. Bakan Soylunun açklamas öyle:

Üniversite örencisi Gülistan Dokunun 5 Ocak 2020 tarihinden beri kaybolmasnn ardndan milletçe büyük bir üzüntü yaanm ve hem ailesinin acsn paylamak, kendilerine destek olmak hem de sorumluluumuzun gereini yerine getirmek üzere devletin tüm imknlaryla ve samimiyetle ciddi bir gayret ortaya koyulmutur.

AKENER VE KILIçDAROLU

Bu samimi çabaya ramen; CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun, Meral Akenerin ve terör örgütünün siyasi uzantlarnn da dün ve bugünkü grup toplantlarnda yaptklar gerçeklikten ve hakkaniyetten uzak deerlendirmeler, ölüm üzerinden yaptklar istismar, siyasi rant adna siyaset sorumluluundan ve insani deerlerden ne denli uzaklaldn ilgili tüm birimleriyle yaplmas gereken ne varsa yapan devletimize kar bitmeyen bir öç alma duygusunun, açk bir tezahürüdür.

Gülistan Dokunun kaybolmas olay ile ilgili olarak ilk andan itibaren Emniyet Genel Müdürlüünden bir stihbarat ube Müdürü bakanlnda, KOM, stihbarat ve Siber Suçlar birimlerinden uzmanlardan oluan ortak bir ekip oluturulmutur.

Bu ekip Tunceliye gönderilmi ve eldeki tüm delil ve bulgular, l Emniyet Müdürlüü ekipleriyle koordineli ekilde sahada titizlikle takip edilmitir.

DOKUNUN ARAMALARI SÜRÜYOR

Kayp ihbarnn alnd ilk andan itibaren, 5 Ocak 2020 tarihinde Tunceli l Emniyet Müdürlüü tarafndan arama çalmalarna balanm, Tunceli ilindeki tüm giri çk noktalarndaki MOBESE kameralar ve 863 araç geçiine ait PTS kaytlar taranmtr.

Soruturma boyunca bilgi sahibi 219 kii, 2 müteki ve 1 üpheli ile görüme yaplm, araç kameralar ve HTS kaytlar dahil eldeki bütün alternatifler titizlikle incelenmitir.

5 Ocak 2020 tarihinden itibaren yürütülen kapsaml çalmalar neticesinde; Gülistan Dokunun en son olarak Uzunçayr Baraj Gölü üzerinde bulunan Sar Saltuk Viyadüü (Dinar Köprüsü) üzerinde görüldüü, görgü tanklarnn beyan ve araç kameras görüntüsü ile tespit edilmitir. Telefon sinyalinin köprü üzerinde kesildiinin tespit edilmesi üzerine, su alt ve su üstü arama çalmalar, Tunceli l Afet ve Acil Durum Müdürlüümüz koordinesinde hzlca balatlmtr. Arama çalmalar kapsamnda Uzunçayr Baraj Gölü birisi yarm, birisi tam seviye olmak üzere iki kez boaltlm, su seviyesinin teknik olarak mümkün olan minimum seviyesine kadar indirilmesi salanmtr.

Tüm bu çalmalar, toplamda 261 gün sürmütür.

SU ALTI DALGIç ARAMALARI

Bütün bunlarn yan sra; Sar Saltuk Viyadüü(Dinar Köprüsü) civar ile 1 km. üstü ve 1 km. baraj bendine doru su alt ve su üstü arama faaliyetleri icra edilmi, baraj gölü botlarla günlük olarak taranmtr. 15 Ekim 2020 tarihinde Uzunçayr Baraj Gölünden balatlan ikinci tarama; Öretmenevinden Uzunçayr Baraj bendine kadar row ve dalgçlarla su alt aramas eklinde yaplmtr.

Ana Sayfaya Git