Bakan Soylu: Kendinize uyku borcunuzu direksiyon başında ödemeyin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı'nın son günü Balıkesir’in Susurluk ilçesinde, trafik kontrol noktasındaki denetimlere katıldı. 5 günlük bayram tatilindeki kaza bilançosunu açıklayan Bakan Soylu, şu ana kadar 45 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Soylu, "Eğer kendinize uyku borcunuz olduğunu düşünüyorsanız lütfen bunu direksiyon başında ödemeyin. Lütfen şerit ihlalleri yapmayalım. Trafik kurallarına riayet edelim" dedi.

Haberler 04.08.2020 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbuldan helikopterle Balkesire gelen çileri Bakan Soylu, Bursa- Balkesir yolunda havadan incelemede bulundu. Bakan Soylu, Susurluk yolu üzerinde bulunan Bölge Trafik Denetleme stasyonuna gelerek kontrol noktasnda bilgi ald. Daha sonra yol uygulamasna katlan Soylu, sürücülere ve yolculara uyarda bulundu, durdurulan araçlardaki yolculara ve çocuklara da Susurluk ayran ve hediye verdi.

DENETMLER HAFTA SONUNA KADAR SÜRECEK

Denetimlerin ayn istikamet ve kararllkla devam ettiini dile getiren Bakan Soylu, u anda Susurluk mevkisindeyiz. Yaklak 1,5 saatte stanbul-zmir arasndaki gerek otoyol olsun gerekse eski kara yolu diye nitelendirdiimiz yolumuz olsun, buralardaki havadan denetimlerimizi yaptk. u an tüm Türkiyede arkadalarmz gerek trafik polislerimiz gerekse jandarma trafik görevlilerimiz ile kaymakamlarmz, emniyet müdürlerimiz, bakan yardmclarmz, dönü yolu olmas münasebetiyle tüm genel müdürlerimiz, denetimlerine devam ediyor. Bu denetimlerimiz sadece bayramn dönüü itibaryla bugün deil ayn zamanda yarn da devam edecek. Hafta sonu cumartesi- pazar gününe kadar bayramdaki sk denetim anlaymzla beraber yollarda kaza olmamas, vatandalarmzn can güvenlii içerisinde bayramlara nasl gittilerse öyle dönmeleri için arkadalarmz büyük bir gayret ile çalyor. Bizler de onlarn bu çalmalarnda, onlarn yannda olarak ayn zamanda genel tedbirlerin ne sonuçlar verdiini birebir örenmeye çalyoruz dedi.

UYKUSUZ YOLA çIKMAYIN

Vatandaa tavsiyelerde bulunan Bakan Soylu, Mümkün olduunca gece yola çkmasnlar, vatandalarmzdan ricamzdr. Gece yola çkmazlarsa görü kabiliyetleri daha net olur, gündüz araç sürerler. Dinlenmi bir ekilde yola çksnlar, uykusuz bir ekilde kesinlikle yola çkmasnlar ve trafik kurallarna muhakkak riayet etsinler ve mutlaka emniyet kemerlerini taksnlar. Eer kendinize uyku borcunuz olduunu düünüyorsanz, lütfen bunu direksiyon banda ödemeyin. Belki de en temel kurallardan bir tanesi bu. Bizim öne çkardmz bir husus daha var; lütfen erit ihlalleri yapmayalm. Son dönemdeki kazalarn önemli bir bölümü bundan dolay meydana geliyor diye konutu.

5 GÜNDE 45 VATANDAIMIZ HAYATINI KAYBETT

Bayramn kaza bilançosunu da açklayan Bakan Soylu, u saate kadar toplam 45 vatandamz hayatn kaybetti. Bayramn arefesinden 4üncü günü olan bugüne kadar toplam 5 gün içerisindeki bu kaybn bir tanesi bile bizim için büyük bir acdr ve ardr dedi.

KAZAYI DUYUNCA BAIMA ARI GRD

Hakkaride meydana gelen ve 6 kiinin yaamn yitirdii minibüs kazasyla ilgili de konuan Soylu, Sabah saatlerinde Hakkaride 6 vatandamzn Göller bölgesinde uçurumdan aa yuvarlanarak hayatn kaybettiini duyunca bama bir ar girdi ve hala da çkmad. Bunlarn her birinin bizi etkilediini, her birinin biz de travmaya yol açtn burada bir kez daha söylemek istiyoruz. Lütfen, her birimiz çok dikkatli olalm. Bütün trafik kurallarna mümkün olduunda riayet edelim, bayram hüzne döndürmeyelim. Son 10 yln 5 günlük bayram ortalamalarna göre hem trafik kazalarmzdaki oran ciddi bir ekilde dümütür hem de hayatn kaybeden vatandalarmzn says ciddi oranda dümütür ama bu bize yeterli deildir diye konutu.

KAZALARIN ÖNEML BÖLÜMÜ VARI NOKTASINA AZ ZAMAN KALA OLUYOR

Son yllarda trafik kazalarndaki düüte denetimler kadar standartlarn da etkisinin olduunu kaydeden Bakan Soylu, Burada Susurluktayz, bu eski kara yolu ama bir de yeni otoban var. Onu da gelirken gördük. imdi burada yaklak yüzde 50 azald, orada da ayn ekilde art söz konusu. Younluun büyük bir bölümünün oraya aktn görüyoruz. Demek ki ülkemizin yol standartlar ne kadar yükselirse araç standartlar ne kadar yükselirse trafikteki denetimlere ne kadar riayet edersek ayn bu ekilde trafik kazalarn, ölümleri azaltma imkanna sahip olabiliyoruz. Tekrar bütün vatandalarmzn bayramn tebrik ediyorum ama dönü yolunda muhakkak dikkatli olsunlar. 2 saatte bir 10 dakikada dinlensinler. Gideceimiz yerler bizden kaçmyor. unu da akllarndan çkarmasnlar; kazalarn önemli bir bölümü var noktasna çok az bir zaman dilimi kala oluyor. Rahat rahat, yava yava, huzurlu bir ekilde bir vesile ile menzilimize Allah nasip etsin. Duamz budur. Allah yardmcmz olsun. Yola çkanlara muhakkak dikkatli gitmelerini hatrlatalm açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git