Bakan Soylu, Van'da

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Merkezi Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Ankara'dan Van'a Gönül Köprüsü' projesi kapsamında beraberindeki heyetle birlikte Van'a geldi.

Haberler 18.06.2017 - 23:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soyluya Ak Parti Genel Bakan yardmclar Hayati Yazc, Fatih ahin, Ak Parti Van Milletvekili Beir Atalay, Ankara Sanayi ve Ticaret Odas Yönetim Kurulu Bakan Nurettin Özdebir, OSTM Yönetim Kurulu Bakan Orhan Aydn da elik etti. Bakan Soylu ilk olarak Van Ticaret ve Sanayi Odas ile Ankara Ticaret ve Sanayi Odasnn ortaklaa düzenledii sivil toplum bulumas toplantsna katld. Burada gündemdeki konularla ilgili açklama yapn Bakan Soylu, Dou ve Güneydou illerinin her zaman dinin, kültürün, medeniyetin ehirleri olduunu söyledi.

BU ÜLKENN BRLK BERABERL BEN LGLENDRYOR

Bölgedeki illerin hep beraber kalknacan belirten Bakan Soylu, öyle konutu:

Buralar tek ayakl kalknma merkezleri deildir. Geçen sene nevruzda Vana 40 bin kii geldi. Bu sene 60 bin. Otellerin doluluk oran yüzde 60. Geçen sene bir milyon turist, bu sene inallah 1.5 milyon olacak. Hükümetimizin bak açk ve nettir. Terör güç kaybetmektedir. Diyarbakrdaydk. Sura gittik. Suru yaktlar- yktlar, tarihimizi heder etmeye çaltlar. Benim de görüüm udur; Bu ülkenin büyük zenginlikleri olabilir. Corafyas büyük bir zenginliktir. Beni ahsen bunlarn hiçbiri bir tek mesele kadar ilgilendirmiyor. O da bu ülkenin birlii, beraberlii ve kardeliidir. Cumhuriyeti kurduumuz günden itibaren bu kardelie saldrdlar. Bu güzel ülke bir adm atarken 1960 darbesinde bütün birlik beraberliini, onarmlarn tasfiye etmeye çaltlar. 60 sonras, 70 sonras hep devam etti. Ne zaman yükseldik bamza bir musibet getirmeye çaltlar. çünkü istiyorlar ki birlik beraberlik olmasn. Yakn tarihimizde 15 Temmuzu yaadk. 6-7 Ekim olaylarn yaadk. Gezi olaylarn yaadk. stedikleri bu ülke demokratik bir ülke olmasn. Birlii ile beraberlii ile uratlar. Onun ayakta duracak takati kalmasn, onu istediimiz gibi yönetelim anlay oldu. Kim bu birlii ve beraberlii salamaya çaltysa da onu toplum nezdinde itibarszlatrmaya çaltlar. Gururla söylüyorum ki istediklerini yapamadlar. Tarih birliimizi, inanç birliimizi, medeniyet birliimizi göz ard ettiler. Onlar ezan sadece namaza çaryor zannettiler ama yanldlar. Ama o ezan bize birlik ve beraberlik üflüyor.

CAZBE MERKEZLER PROGRAMI TERÖRLE MÜCADELEDEN DAHA ÖNEML

Bakanlnn hedefinin terörü tasfiye etmek olduunu belirten Bakan Soylu, geçen sene ilk 6 ayda PKKya 478 katlmn olduunu buyl ise ilk 6 ayda 47 kiinin katldna dikkat çekti. Bakan Soylu, unlar söyledi:

Bilmenizi istiyoruz ki Sayn Babakanmz açklad cazibe merkezleleri programlar bu terörle mücadeleden daha önemlidir. Tunceli sokaklarnda gezdiimizde oradaki kardelerimiz i istedi bizden. Dou ve Güneydou Türkiyenin yeni sçrama merkezleridir. Biz bunu gerçekletireceiz. Bu cazibe merkezlerinin bize getirisi 361 bin istihdam olacak. Bunu bir an önce balatmalyz. Terör örgütün istismarn ancak bunlarla beraber yenebiliriz. Bir annenin kz zorla daa götürülüyorsa biz bunu engelleyemiyorsak niçin bu ii yapyoruz? Bugün Babalar Günü. O baba neden kzyla bir arada deil. O çocuklar aileleri buluturmaktr bizim görevimiz. Kandilde 13-14 yandaki çocuklar karlarna alp fiziklerine göre sen pantolon giyeceksin sen etek giyeceksin diyerek istismar edecekse biz bunlarla mücadele etmezsek bu dünyada dier dünyada da bunun hebab bizden sorulur.

Bakan Soylu, belediye bakan vekillerinin heyecanla çaltn ve bir süre sonra ayrlacak olan bakan vekillerinin çalmalarn yakndan takip ettiklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git