Bakan Soylu'dan Kaşıkçı açıklaması

İçişleri Bakanı Soylu, Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin, "Buna tırnak içerisinde '2 Ekim olayı' diyebiliriz. Sadece bizi ilgilendiren bir mesele değil." dedi.

Haberler 17.10.2018 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Soylu, Suudi gazeteci Kakçnn kaybolmasna ilikin, Buna trnak içerisinde 2 Ekim olay diyebiliriz. Sadece bizi ilgilendiren bir mesele deil. Türkiye ilk dakikadan itibaren iki eyi iyi bir meziyetle sergiledi; hukukun gereini, ikincisi de soukkanll. Uluslararas sözlemelere riayet etti, ayn zamanda da açk ve effaf admlar att. dedi.

Soylu, Bu meseleyi hukukun verdii ölçüler içinde, effaf ve dünyaya açk yönettik, yönetmeye de devam ediyoruz. ifadesini kulland.

Bakonsolosun rezidansnda aramaya ilikin de Soylu, Bir kabul var ama balamasna yönelik admda ortak bir mutabakat gerekir. Bu ortak mutabakat bekleniyor. diye konutu.

Bizim hukukumuzun da imtihan

Bakan Soylu, unlar söyledi:

Rezidansla ilgili savcln ald bir karar var. O talebe olumlu cevap verebilmek ve bunu salayabilmek ilgili ülkenin (Suudi Arabistan) onayyla mümkündür. lgili ülke bu onay gösterdii andan itibaren orada bu soruturmaya yönelik admlar atlacaktr.

Bu izin daha önce verilmi olsayd belki tartmalar hiç olumayacakt. Ortak mutabakat saland andan itibaren bu adm da gerçekleir.

Bu sadece dünyann takip ettii mesele deil, bizim hukukumuzun da imtihan ayn zamanda.

Kakç olayyla ilgili ses kaytlar bulunduu iddiasna ilikin Soylu, Bunlarn hepsi yarglama sonucunda ortaya çkacaktr. ifadesini kulland

Soylu, Herkes soruturmann sonucunu beklesin. Bir soruturmann sonucunda gerek savclk gerekse kolluk kuvvetleri bu konudaki aratrmann sonucunu titizlikle ortaya koyarlar ve bütün dünyaya burada neyin olduunu, ulaabildilerse hangi delillere ulatklarn ortaya koyarlar. Bunun ötesinde bu meselede çok fazla söz tüketmek kanaatimce israftr.

Ana Sayfaya Git