Bakan Varank, restoran açılışına katıldı

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Bursa'da İtalyan şef Danilo Zanna'ya ait restoranın açılışına katıldı.

Haberler 04.11.2023 - 13:43 Son Güncelleme : 04.11.2023 - 14:40

DownTown Bursa Yaşam ve Eğlence Merkezindeki açılışta konuşan Varank, Danilo Zannanın markasının Bursada da yer alacağını söyledi.

Varank, Danilo şefin Türk halkınca sevildiğini, aynı zamanda bir girişimci olduğunu, 4üncü restoranını Bursada açtığını dile getirdi.

Şefler Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlunun da açılışa katıldığını anlatan Varank şöyle konuştu:

Kendileri aslında Türkiyeye gastronominin ne kadar önemli olduğunu tekrar gösteren bir ekip oldular. Türkiyede gastronomi kültürünü canlandıran bir ekip oldular. Bu manada da kendilerine özellikle teşekkür ediyorum. Danilo şefin bir restoranını Bursaya kazandıracağız ama ben Somer ve Mehmet şefin de arkasından gelmesini istiyorum. Bursamız çok güzel bir şehir. Tarihiyle, kültürüyle, gastronomisiyle özel ve canlı bir şehir. İnşallah bunun gibi nice yatırımlarla, yeni açılışlarla şehrimizi kalkındırmaya ve güzelleştirmeye devam edeceğiz.

Şef Danilo Zanna da açılışa katılanlara teşekkür ederek Dostlarım beni yalnız bırakmadı. İyi ki geldiniz. Bursada olmak benim için bir onurdur. dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek restoranın açılışı gerçekleştirildi.

YAPIMI SÜREN OSMANGAZİ MEYDANINDA İNCELEME

Varank ayrıca Osmangazi Belediyesince kentsel tasarım projesi kapsamında kente kazandırılan ve yakın zamanda açılması planlanan Osmangazi Meydanında incelemelerde bulundu.

Mustafa Varank, Bursanın merkezinde 100den fazla çöküntü binanın kamulaştırılmasıyla 37 bin metrekare alanda inşa edilen Osmangazi Meydanı hakkında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündardan bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Varank, Osmangazinin Bursada nüfusu en yoğun ilçelerinden olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:

Vatandaşlarımızın nefes alabileceği, vakit geçirebilecekleri hizmetleri onlarla buluşturmak için AK Parti belediyeciliği olarak belediye başkanlarımızla gayret gösteriyoruz. Osmangazi Meydanının da bu manada hemşerilerimizin keyifle vakit geçirebilecekleri güzel bir eser olarak şu anda yapımı devam ediyor. Başkanımız inşallah ocak ayı itibarıyla burayı açmayı planladıklarını bize ifade etti. İnşallah vatandaşlarımız keyif alacakları bir meydana kavuşmuş olacak. Büyük bir gayretle çalışılıyor. İnşallah şehrimizin yeni bir destinasyonu olarak vatandaşlarımıza hizmet edecek.

Ana Sayfaya Git