Bakan Varank'tan ÖTV zammı açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Biz tabi ki vergi uygulamalarımızı hem ülkenin ekonomik ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, hem de sektörlerin önünü açacak şekilde tasarlıyoruz. Tabi ki KDV olsun, ÖTV olsun ihtiyaçlar hasıl olduğunda" dedi.

Haberler 23.09.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Türkiyenin Otomobili Giriim Grubu (TOGG) CEOsu Gürcan Karaka ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardmcs Mehmet Fatih Kacr yerli otomobil standnda açklamalarda bulundu. Açklamalar sonras Bakan Varank gazetecilerin sorularn yantlad.

Gazetecinin, Elektrikli araçlara gelen ÖTV zamm stratejik miydi, yerli araçlar desteklemek için miydi? sorusuna ilikin Varank unlar söyledi:

Oradaki hamlenin özellikle ithal lüks otomobiller dönük bir aya vard. Maalesef çok lüks otomobilleri daha uygun fiyatlarla Türkiyeye getirmeye çalanlar oldu, ona dönük bir hamleydi. Biz tabi ki vergi uygulamalarmz hem ülkenin ekonomik ihtiyaçlarn göz önünde bulundurarak, hem de sektörlerin önünü açacak ekilde tasarlyoruz. Tabi ki KDV olsun, ÖTV olsun ihtiyaçlar hasl olduunda. Biliyorsunuz pandemi döneminde KDVye dönük çok ciddi indirimler gerçekletirdik. Bu manada da Hazine ve Maliye Bakanlmzda ne sektörün önünü kesmek istiyor, ne de çok fazla ithal ve lüks otomobillerin Türkiyede satlmasn istiyor. Bu dengeyi tutturacak ekilde önümüzdeki dönemde tabi ki bu uygulamalarn revize etmeyle ilgili çalmalar var.

Ana Sayfaya Git