Bakanlar fuar açılışı yaptı!

Bakan Fakıbaba ve Tüfenkci, Batman'da, "İnşaat, Mobilya ve Dekorasyon" ile "Gıda, Tarım ve Hayvancılık" fuarının açılışını yaptı.

Haberler 15.09.2017 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve naat Fuarnn açlna katlmak üzere Batmana giden Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Eref Fakbaba, Ak Parti il tekilat ziyaretinde gazetecilerin sorularn yantlad. Bir gazetecinin Ankarada hayatn kaybeden HDP E Genel Bakan Yardmcs Aysel Tulukun annesi Hatun Tulukun cenazesinin defni srasnda yaanan olayla ilgili sorunu yantlayan Bakan Fakbaba, Gerçekten üzgünüm. Allah rahmet etsin. Bu olay nefretle knyorum. Provokasyon olduuna inanyorum. Zaten güvenlik güçlerimiz bu konuda gereini yapacaktr. Biz 80 milyonluk bir aileyiz. Bu, doru bir olay deildir dedi.

Fakbaba, daha sonra Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkçi ile birlikte Tarm ve naat Fuarnn açlna katld. ki bakana, Milletvekili Ataullah Hamidi, Vali Ahmet Deniz, Belediye Bakanvekili Ertu evket Aksoy ve dier yöneticiler de elik etti.

FUARIN AçILIINI YAPTI

Scak havaya karn binlerce kii, Batmanda ilk kez açlan Tarm ve naat Fuar alanna akt. Açlta renkli görüntüler olutu. Karadeniz Bölgesi bata olmak üzere dier bölgelerden de birçok gda ve mobilya sektöründe hizmet veren firmalarn katld fuar, 8 bin metrekarelik kapal alanda düzenlendi. Fuardaki standlarda Sason balndan, Trabzon süt ürünlerine, Batmandaki gda ürünlerinden mobilyaya kadar birçok ürün yer ald. Fuarn 15 bin metrekarelik alannda ise üreticiler için onlarca traktör, biçerdöver ve su motorlar tantld. Resmi açltan önce ziyaretçilere açlan fuarn açl ise hava scakl nedeniyle 17.00den sonra yapld.

SEKTÖREL KAZANIMLAR

Açlta konuan Gümrük ve Ticaret Bakan Tüfenkci, sektörel fuarlar önemsediklerini belirterek, Bu fuarlar sürekli yapldnda yarar salar. naat fuarlarnda Türkiye, dünyada önemli yer edindi. Dünya mobilya ihracat 2012 ylnda 167 Milyar dolar düzeyindeyken, 2016da 171.4 milyar dolara yükseldi. Türkiyeye 2002de 291 milyon dolarlk bir mobilya ihracat gerçekletirmekteydi. 2016da ise ihracat neredeyse 8 katna çkarak 2.2 milyar dolar seviyesine çkm bulunmaktadr diye konutu.

Bakan Fakbaba ise zengin topraklarda fakirlii yaadklarn belirterek, Batmanda isizlik yüzde 20lerde. Bunun için çok çalmamz lazm. Yolumuz uzun. Batman, benden lisansl depoculuk talebinde bulundu, hemen yerine getireceiz. Fuarn hayrlara vesile olmasn diliyorum eklinde konutu.

Konumalarn ardndan bakanlar, standlar dolap baz stand görevlileriyle sohbet etti.

Ana Sayfaya Git