Bakanlıktan sokağa çıkma yasağı ve YKS açıklaması

İçişleri Bakanlığı, hafta sonu gerçekleştirilecek olan YSK sınavı nedeniyle uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili 81 ilin valiliğine genelge gönderdi.

Haberler 27.06.2020 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, Yükseköretim Kurumlar Snav (YKS) nedeniyle 81 ilde hafta sonu uygulanacak olan sokaa çkma kstlamasna yönelik genelgeyi il valiliklerine gönderdi. Genelgede, YKS nedeniyle 81 ilde hafta sonu; Cumartesi günü 09.30 ile 15.00 saatleri arasnda, Pazar günü 09.30 ile 18.30 saatleri arasnda Sokaa çkma Kstlamas uygulanacak denildi.

çileri Bakanl tarafndan yaplan açklamada, YKSye girecek adaylarn snav binasna ulamlarnn toplu tama ile salanmas halinde, kendilerinin yan sra bir yakn, özel araçlarla gelinmesi halinde ise araç sürücüsü ile birlikte bir yakn sokaa çkma kstlamasna tabi olmayacak bilgisine yer verildi.

KMLER MUAF?

Ayrca hafta sonu uygulanacak ksmi sokaa çkma kstlamasndan, YKSnin yaplaca okullarn etrafndaki krtasiyelerde çalanlar muaf tutulacak. Yerli yabanc turistler, rezervasyon yaptrdklar konaklama tesisine uçak, otobüs gibi toplu tama araçlar veya özel araçlaryla gidebilecek. Yerli ve yabanc turistler halk plajlarndan yararlanabilecek, müze ve ören yerleri ile antlar, ibadethaneleri, türbeleri ziyaret edebilecek.

Ana Sayfaya Git