Balıkesir'de FETO'dan gözaltına alınmak istenen kişi balkondan düşerek öldü

Balıkesir'de devam eden FETO operasyonlarında şüpheli olarak gözaltına alınmak istenen bir kişi, evinin 3. katındaki balkonundan düştü. Aşağı düşen şüphelinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Haberler 10.05.2017 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balkesirde devam eden FETO operasyonlarnda üpheli olarak gözaltna alnmak istenen bir kii, evinin 3. katndaki balkonundan dütü. Aa düen üphelinin hayatn kaybettii açkland.

MAHREM MAMI OPERASYONUYDU

Balkesir l Emniyet Müdürlüünün FETÖnün mahrem imamlarna yönelik operasyonunda gözaltna ald 27 kiiden 24ü dün gece tutuklanarak cezaevine konuldu. [FETÖ operasyonunda 3. kattan düen üpheli öldü]

3 üpheli adli kontrol artyla serbest kald. Bir eve yaplan basknda ise Mustafa H. K. isimli ahsn balkondan kaçmak isterken 3. kattan düerek yaamn yitirdii bildirildi. Ölüm olay ile ilgili savcln soruturma balatt örenildi.

Operasyonla ilgili u bilgi paylald:

15 Temmuz sonras ilimizde tekrar aktif olarak faaliyet göstermeye balayan Balkesir Eitim Danmanl yaplanmasna yönelik fiziki ve teknik takibi yaplarak tespit edilen toplam 25 hedefe ve aralarnda k evlerinin de bulunduu toplam 56 ayr adrese E Zamanl Operasyon planlanm olup takip edilen hedeflerden birinin takibi fark ederek kaçmaya çalmas üzerine yakalanmas neticesinde dier hedeflerinde kaçma ihtimaline kar durum gecikmesinde saknca bulunan hal kapsamnda deerlendirilerek 09 04 2017 günü saat 22.40 da Balkesir Merkezli toplam 14 ayr ilde operasyona balatlmtr.

E.D. yaplanmas üst düzey yöneticisi pozisyonunda görev yapan Erzurum irad imam olarak firari durumda aranan üpheli Mustafa H. K. kaçma niyetiyle üçüncü katta balkondan düerek hayatn kaybetmitir. Toplam 56 adreste aralarnda yeni il sorumlularnn ve mahrem imamlarnn da bulunduu 26 hedefin 22si yakalanm olup hedef ahslarn dnda arama yaplan adreslerde üpheliler ile irtibatl olan FETÖ firarisi ve veya bylock kullancs 18 kii ile birlikte toplam 40 kii yakalanmtr. Operasyon neticesinde bir çok dijital materyale el konulmu olup, 4 üst düzey üpheli ahs üzerinden sahte kimlik ele geçirilmitir. Evlerde yaplan aramalar neticesinde toplam 57 bin Türk Liras, 99 bin dolar ,3500 euro ile 173 bin türk liras deerinde çekler ele geçirilmitir.

Ana Sayfaya Git