Balıklıgöl'ün altyapısı yenileniyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi içerisindeki altyapı, drenaj ve su tahliye kanallarını yenilemek için çalışma başlattı.

Haberler 25.07.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Büyükehir Belediyesi, bölgenin en önemli tarihi ve turistik mekanlarndan Balklgöl Yerlekesinin altyapsnn yenilenmesi için çalma balatt.

Büyükehir Belediyesi mar ve ehircilik Daire Bakanl ekipleri, ar yalar nedeniyle zaman zaman su taknlarnn yaand yerlekede oluan skntlar gidermek için harekete geçti.

Bu kapsamda balatlan çalmalarda, yerleke içerisindeki altyap drenaj ve su tahliye kanallar yenileniyor.

Etaplar eklinde sürecek ilemlerde ilk olarak Balklgölde bulunan amfitiyatro alan yklp yenilenerek, bu bölgeden tarihi Urfa Kalesine kadar olan güzergaha parke ta döemesi yaplacak.

Yl sonuna kadar bitecek

Bölgedeki çalmalar inceleyen Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Seyfettin Gencer, gazetecilere yapt açklamada, çalmalarn ziyaretçileri engellemeyeceini belirtti.

Özellikle geçen yl Balklgöle yamur sularnn akmas, kanalizasyondaki problemler ve zemini düzeltmek amacyla kanalizasyon, yamur suyu drenaj ve çim alanlardaki szmalardan dolay hem Balklgöl tünelinde hem de Rzvaniye Camisi çevresinde çalma balattklarn anlatan Gencer, unlar kaydetti:

Bu bölgedeki szmalar engellemek ve Balklgöl tünelindeki yine szmalardan dolay kaynaklanan bozulmalarn önüne geçmek için hzl bir ekilde uygulamalarmz sürdürüyoruz. Tarihi mekanmz en iyi ekilde korumay ve güzelletirmeyi amaçlyoruz. Bu bölgede ziyaretçilerin az olduu bölge neredeyse yok gibi. Her dönemde en fazla ziyaretçilerin urad alan ama bu alan temmuz ve austos aylarnda nispeten yerli ve yabanc ziyaretçilerin az olduu dönem olduundan, bizler çalmalarmz bu aylarda younlatrdk. Buradaki çalmalarmz etaplar eklinde yapacaz. Ziyaretleri engellemeyecek ekilde çalmalarmz sürdürüyoruz. çalmalarn yl sonuna kadar bitirilmesini planlyoruz.

Ana Sayfaya Git