Balonla uçtular

Göbeklitepe'de sıcak hava balonuyla tanıtım uçuşu gerçekleştirildi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül "Misafirlerimiz yeryüzünden seyrettikleri Şanlıurfa'yı, Göbeklitepe'yi bir de gökyüzünden seyretmiş olacaklar"

Haberler 26.09.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan ve tarihin sfr noktas olarak nitelendirilen Göbeklitepede, bir süre sonra faaliyete balayacak scak hava balonunun tantm uçuu gerçekletirildi.

Kente gelen ziyaretçilerin konaklama gün saysn yükseltmek ve kentteki turistik ürün çeitliliini artrmak amacyla anlurfa Valilii ve Büyükehir Belediyesi ile l Kültür ve Turizm Müdürlüü koordinasyonunda balatlan çalmalar kapsamnda, Göbeklitepede turizm amaçl scak hava balonu uçularnn yaplmas için ilgili firma tarafndan Sivil Havaclk Genel Müdürlüünden gerekli izinler alnd.

Test uçularna balanan Göbeklitepede, anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Yardmclar ahin Aslan ve Metin Esenin de katlmyla tantm uçuu yapld.

Snrl sayda kii ile 2 balonla havalanan katlmclar tarihin sfr noktas Göbeklitepeyi gökyüzünden izleme frsat buldu.

- anlurfay ve Göbeklitepeyi gökyüzünden seyredecekler

Büyükehir Belediye Bakan Beyazgül, uçu sonras gazetecilere yapt açklamada, scak hava balonuna binmenin farkl bir duygu olduunu ifade ederek, anlurfa semalarn renklendiren balonun ilk uçuuna katld için mutlu olduunu söyledi.

Kent turizmi için önemli bir gün olduunu aktaran Beyazgül, Balonla uçuun ayr bir güzellii, duygusu var. anlurfann bu turizm destinasyonu içerisinde yer almas bizim için çok önemli. Ezel Turizme, Bilge Beye teekkür ederim. anlurfada balon uçuracaz demiti, bugün sözünde durdu balonu uçurduk, biz de çok heyecanlyz. dedi.

Beyazgül, anlurfann Türkiyenin önemli turizm merkezlerinden olmay sürdüreceinin altn çizerek, unlar kaydetti:

nsanlarn muhakkak Göbeklitepeye gelmeleri geriyor, buraya geldiklerinde bir baka güzellikle karlaacaklar, bu da balon. Misafirlerimiz yeryüzünden seyrettikleri anlurfay, Göbeklitepeyi bir de gökyüzünden seyretmi olacaklar.

Vali Yardmcs ahin Aslan ise tantm uçuuna katlarak Göbeklitepeyi havadan izleme frsatn yakaladklar için mutlu olduklarn ifade etti.

Kentin tantmna hizmet edecek olan balon uçularnn devam edeceini aktaran Aslan, anlurfann balon turizminde de önemli bir destinasyon konumuna gelmesini istediklerini kaydetti.

l Kültür ve Turizm Müdürü Aydn Aslan da 2019 Göbeklitepe Yl kapsamnda yaplan çalmann ardndan ilgili firmann uçular için gerekli izinleri aldn belirterek, prosedürlerin tamamlanmasnn ardndan firmann ticari uçular balatacan ve bölgeye gelen ziyaretçilerin Göbeklitepeyi balondan izleme imkan bulacaklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git