Bankada parası olan herkese kötü haber!

Bankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Kötü haber geldi. Danıştay'dan flaş karar. Danıştay, bankaların ‘hesap işletim ücreti’, ‘nakit avans ücreti’ gibi birtakım ücretlerin almasını hukuka aykırı bulmadı. Söz konusu ücretler alınmaya devam edecek.

Haberler 27.03.2021 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bankalarn ald ve zaman zaman tartma konusu olan hesap iletim ücreti ile ilgili kritik bir karar Dantay 10. Dairesinde görülen davada çkt. Bankaclk Düzenleme ve Denetleme Kurumuna (BDDK) kar açlan davada, yönetmelie dayal olarak alnan baz ücretlerin haksz alnd öne sürüldü. Davann dayanan, tüketiciden alnan hesap iletim ücreti, nakit avans ücreti gibi birtakm ücretlerin herhangi bir gidere dayanmad iddias oluturdu. Dava dilekçesinde, söz konusu ücretin alnmas için herhangi bir gider belgesinin de tüketiciye sunulmad belirtilerek Bu durum, tüketici için sürpriz bir maliyet oluyor denildi.

Daval konumdaki BDDK adna yaplan savunmada ise özetle Yönetmeliin ilgili maddeleri iptal edilirse, bu masraflar faize yansr. Faiz belirlenirken, masraflar alnmyor. Bankalarn da maliyetleri var. Dava konusu düzenleme kanuna ve kamu menfaatine uygun. Davann reddi gerekir görüüne yer verildi.

HUKUKA AYKIRI DEL

Taraflarn delil ve savunmalarn alan Daire kararn verdi. Daha önce davaya ilikin tedbir karar veren Daire, ayn konuya ilikin Dantay dari Dava Daireleri Kurulunun bozma karar verdiine iaret ederek, Hesap iletim ücretinin alnmasnda hukuka aykrlk görülmemitir yönünde karar verdi.

YILDA 10 MLYAR

Kararn, milyonlarca tüketiciyi zarara uratacak yönde olduuna iaret eden Tüketici Bavuru Merkezi Bakan Aydn Aaolu, Bankalarn, yalnzca hesap iletim ücreti ad altnda ylda aldklar para 10 milyar liraya yakn diye konutu.

Ana Sayfaya Git