Bankadan kredi çektiğini 17 ay sonra öğrendi

Kredi almak için bankaların faiz oranlarını araştırırken bilgisayarda yanlışlıkla kredi talep tuşuna basan 45 yaşındaki Soğukpınar'ın kullanmadığı hesabına para yatırıldı.

Haberler 25.09.2017 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Banka, aylk kredi ödemelerini yatrlan bu paradan düzenli olarak 17 ay boyunca kesti. Hesapta yeterli bakiye kalmamas üzerine banka görevlileri Soukpnar ödeme yapmas için uyard. Hesap hareketlerini görünce akna dönen Erdal Soukpnar, soluu Bursa Tüketiciler Derneinde ald.

Bursada, bahçe çevrelerine çit yaparak geçimini salayan 2 çocuk babas Erdal Soukpnar, 2016 ylnn ocak aynda ihtiyac olan krediyi çekmek için internet üzerinden bankalarn kredi faiz oranlarn aratrmaya balad. nternete yabanc olan Soukpnar, iddiaya göre, bir özel bankadan farknda olmadan yanl bir tua basarak 3 bin lira kredi istedi. Bu istei kabul eden banka, Soukpnarn 2007 ylnda açlan ve kullanlmayan hesabna kesintiler yapldktan sonra 2 bin 985 lira paray, ayda 167.67 TL olarak 24 ay vadeli olarak ödemesi koulu ile yatrd. Banka, bu hesaptan ilk geri ödeme ilemini ubat aynda yapt.

17 AY SONRA ÖREND

Soukpnar, bankadan kredi çektiini, aylk ödemelerin bu hesaptan yapldn, 17 ay sonra taksit için hesapta yeterli bakiye olmadn bildiren banka görevlisinden duyunca ard. Yaplan incelemede, banka hesabna parann yattn ve daha sonra da banka tarafndan taksitlerin bu paradan düzenli olarak tahsil edildiini gören Soukpnar, kalan ödemelerin durdurulmas için Bursa Tüketiciler Derneine giderek Bakan Stk Ylmazdan yardm istedi. Bavuruyu inceleyeceklerini, bankadan bilgi alacaklarn söyleyen Stk Ylmaz, lginç bir olay. Bankann normal artlarda hesaba para yatrld zaman uyar mesaj göndermesi gerekiyor. Erdal Soukpnar bunun yollanmadn söylüyor. Banka ile iletiime geçeceiz. Aratracaz. Hesap hareketlerine bakp ikayetin takipçisi olacaz dedi.

Ana Sayfaya Git