Barış ailesi korku içinde

Evlerinin tavanı üzerlerine düşecek korkusuyla yaşıyorlar

Haberler 25.02.2020 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda yklmak üzere olan bir evde yaayan 7 nüfuslu Bar ailesi, evlerinin tavannn üzerlerine düecek korkusuyla günlerini geçiriyor. Maddi durumlar olmad için kirada bulunduklar evi bile deitiremeyen aile, yetkililerden yardm bekliyor.

Batman merkezde bulunan Balar Mahallesinde ikamet eden Bar ailesi yklmaya yüz tutmu bir evde yaam mücadelesi veriyor. Odun olmad için sobann bile kurulmad evde üniversite snavna hazrlanan Rojbin Bar, yetkililerin seslerini duyup kendilerine yardm etmesini istedi.

EV ÜZERLERNE çÖKEBLR

Rojbin Bar, babasnn cezaevinden çktn ve 30 bin lira borcunun olduunu söyledi. Bar, Maddi durumumuz olmadndan dolay o paray ödeyemedik. Bize bakan kimse yok, 4 kardeim okul okuyor, ben üniversite snavna hazrlanyorum. Dershaneye gidecek param bile yok, evde çalyorum. Oturduumuz ev de bizim deil kira, kiray da zar zor ödüyoruz. Depremde ev çok zarar gördü ev her an yklabilir. Baka gidecek evimiz de yok. Sadece çocuk ve okul paras alyoruz. Komularmz da ayda bir yardm ediyorlar ellerinden geldiince. K artlar çok zor geçiyor odun olmad için soba kuramyoruz. Evin tavan geçen sefer üzerimize çökmütü, salon mutfakta evin tavan çökmü durumda, evin dier odasnda çalamyoruz, bende zar zor derslerime çalyorum üniversite snavlarma. Zaten korkudan zar zor uyuyoruz hepimiz. 6 kii tek odada uyumaya çalyoruz. Evin tavan her an üzerimize düecek korkusu ile yayoruz. Gecen dönem üniversiteyi kazandm ama maddi imkanszlklardan dolay gidemedim, edebiyat bölümünü kazandm gidemedim. Bu ylda inallah kazanrsam çok gitmek istiyorum dedi.

Anne Deniz Bar ise hayrseverlerden yardm beklediklerini söyledi. Deniz Bar, Bize bir çare bulun zor durumdayz. Komular bize ellerinden geldiince yardm ediyorlar. çaresizim ne yapacam bilemiyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git