Baraj suyu boşaltılacak

Tunceli'de 5 Ocak'tan bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun ailesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Abla Aygül Doku, "Bakan Soylu, Dinar Köprüsü çevresindeki bütün suyun kurutulacağını ve bu sürecin 15 gün içinde tamamlanacağını bize söyledi" dedi.

Haberler 21.07.2020 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Doku, kald yurttan 5 Ocak sabah ayrldktan sonra kendisinden bir daha haber alnamad. Diyarbakrda yaayan ailesi, kaybolduu gün Tunceliye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Ailenin ihbar üzerine arama çalmalar balatld. Yaplan aratrmalar sonunda Gülistan Dokunun cep telefonunun en son Uzunçayr Baraj Gölü üzerindeki Sarsaltuk Viyadüünde sinyal verdii belirlendi. Görgü tanklar da ifadelerinde, Gülistan en son viyadükte gördüklerini belirtince, bölgede arama çalmalar balatld.

Gülistan Doku için, Uzunçayr Baraj Gölü ve Sarsaltuk Viyadüü bölgesinde ekiplerin su yüzeyinde ve ky kesimlerinde botla arama çalmalar sürürken, 6 Temmuz günü sualt arama çalmalar sonlandrld. Gülistandan gelecek haberi bekleyen Doku ailesini, çileri Bakan Süleyman Soylu, Ankaraya davet ederek, bir görüme yapt. Perembe günü Gülistann ailesiyle bir araya gelen Bakan Soylu, genç kz için arama çalmalarnn sürdürüldüü Uzunçayr Baraj Gölünün boatlacan aileye aktard. Bakan Soylu ile yaptklar görümeye ilikin açklamada bulunan Gülistann ablas Aygül Doku, Bakan Soylu, Dinar Köprüsü çevresindeki bütün suyun kurutulacan ve bu sürecin 15 gün içinde tamamlanacan bize söyledi dedi.

BARAJ SUYUNUN BOALTMA LEM 15 GÜN SÜRECEK

Bakan Soylunun kendilerine, bugün balatlacak çalmayla Uzunçayr Baraj Gölünün Dinar Köprüsü bölgesindeki suyun Keban Baraj Gölüne boaltacan aktardn anlatan Aygül Doku, Perembe günü çileri Bakan Süleyman Soylu ile görütük. Bu olayn kesin çözümü için gitmitik. çünkü 6 Temmuzda sualt arama çalmalarna son verilmiti. Bakan Bey, gayet ilgiliydi. Olayla bizzat ilgilendiini, baraj suyunun ksmi olarak boaltlacan, veriler oray gösteriyorsa önce ondan bir emin olalm dedi. Bakan Soylu bize, barajdaki Dinar Köprüsünün bütün çevresinin bulunduu ksmn kurutulacan ve aaya kadar 2.5 kilometre daha suyun çekileceini söyledi. Zaten dalgçlarn dediine göre Gülistan oralardaysa, bu belirlenen ve suyun boaltlaca alanda olmas lazm. Pazartesiden itibaren balayacak çalmalar 15 gün sürecek dedi.

ABAROKA YURT DII YASAI KONULDU

Sular çekildikten sonra kardeinin orada olup olmayacann netleeceini ifade eden Aygül Doku, Gülistann orada bulunamamas halinde cinayet üphelerinin kuvvetleneceini söyledi. Doku, Bakan Soylunun, Gülistann arkada Rus uyruklu Zaynal A. için yurt d yasa konulduunu söylediini de belirterek, öyle konutu:

15 gün sonra su çekildikten sonra Gülistann orada olup olmadn ortaya çkacak. En azndan su muammas bitecek artk. Bakan Soylu ile yaptmz görümede arama çalmalarna katlan dalgç ekipler de vard. Dalgç ekipler, Bakan Beye su altnda bir ize rastlanmadklarn söyleyip, Ama emin olmak isterseniz suyu çekeriz dediler. Bakan Bey, bu talebi olumlu karlad. Ardndan Bakan Bey, bizim görüümüzün ne olduunu sorduunda biz daha önce olmas gereken bir eydi, biz 7 aydr bekliyoruz ve gerçekten çok yorulduk. Bakan Bey bize peki siz ne düünüyorsunuz diye sorduunda biz de cinayet üphesi tadmz ifade ettik. Bakan Soylu, bunun üzerine cinayet ile ilgili durumun üzerinde de durduklarn söyledi.

Aygül Doku, kardeinin kaybolmasnda sorumlu olduu iddiasyla gündeme gelen Zaynal A.nn bir süre önce ülkesi Rusyaya gittiini, Bakan Soylunun kendisini telefonla arayarak, Türkiyeye gelmesini saladnn görümede de konuulduunu anlatt.

6 AYDA 392 K GÜLSTAN DOKUYU ARADI

Gülistan Dokunun bulunmas için Tunceli Emniyet Müdürlüü ekiplerinin u ana kadar 85 mobese ve güvenlik kamerasnda 900 saat görüntü izledikleri örenildi. Deniz Kuvvetleri Komutanl, Jandarma Genel Komutanl ve Emniyet Genel Müdürlüü bünyesinde 392 kiiden oluan 59 ekip, 6 ay boyunca dönüümlü arama çalmas yürüttü. Tunceli Emniyet Müdürlüü ekiplerinin Gülistan Doku soruturmas kapsamnda 220 kiinin bilgisine bavurduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git