Baraja akın etti

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa'da vatandaşlar, serinlemek için Bozova ilçesindeki Atatürk Baraj Gölü'ne adeta akın etti.

Haberler 14.07.2017 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentte son günlerde etkili olan ve 40 dereceyi aan scak hava, günlük yaam zorlatryor. Scakln üst deere ulat ölen saatlerinde zorunlu olmadkça dar çkmayan vatandalar, sokaa çktklarnda da serinlemek için park, bahçe gibi gölgelik alanlarda zaman geçiriyor.

Baz vatandalar ise serinlemek için Bozova ilçesindeki Atatürk Baraj Gölünü tercih etti. Gölete girerek serinleyen vatandalar, scak havann etkisinden kurtulmaya çalt.

Gölet kysndaki Büyükehir Belediyesine ait çatak tesislerinde piknik yapan, aralarnda Suriyeli snmaclarn da bulunduu vatandalar ise scak havada rahat vakit geçirme imkan yakalyor.

BARAJA AKIN EDYORLAR

Dört taraf bozkrla çevrili kentte vatandalar, baraj gölünde çeitli su sporlaryla tanma imkan da yakalyor.

Büyükehir Belediyesi BELTUR A Genel Müdürü Levent Kama, yllardr atl halde bulunan çatak tesislerini iletmeye baladklarn belirterek, 600 bin metrekarelik alan kapsayan bölgede bakm ve onarm çalmas yaptklarn söyledi.

çatak tesislerini anlurfaya yakr ekilde turizmine kazandrdklarn ifade eden Kama, unlar kaydetti:

Tesislerdeki piknik ve mesire alannn bitki örtüsünü genilettik. Yürüyü yollar, kamelyalar, bay ve bayan mescitleri ile çocuk oyun parklar yaptk ve yllardr kullanlmaz halde bulunan mevcut restoran yeniden düzenleyerek hizmete sunduk. Yine tesislerdeki baraj gölünün de deerlendirilmesi adna marina ve sahil düzenlemesini gözden geçirdik. Bozova Kaymakamlnn desteiyle de vatandalarmza kano hizmeti vermeye baladk. anlurfann Türkiye turizminden hak ettii pay alabilmesi için yerel yönetim olarak bir yandan tantma arlk verirken dier yandan da mevcut deerlerimizle en iyi hizmeti verebilmek için emek sarf ediyoruz. Bakanmz Nihat çiftçinin önemle üzerinde durduu turizm konusunda hedeflerimize doru ilerliyoruz.

Tesislere gelen vatandalar ise sunduklar imkanlar dolaysyla yetkililere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git