Barakada yaşam mücadelesi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde düzenlenen operasyonlar sırasında evleri yıkılan 5 nüfuslu Taş Ailesi, evlerinin enkazından çıkardıkları biriket ve döşemelerden yaptıkları tek göz barakada yaşıyor. Eşinin 2 ay sonra askere gideceğini, çocukları ile birlikte derme- çatma barakada yaşamak istemediklerini belirten 26 yaşındaki Saadet Taş, "Geceleri çok soğuk olduğu için çocuklarım sürekli üşüyor" dedi.

Haberler 13.09.2017 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekova lçesinde hendeklerin kapatlmas için balatlan operasyonlar kapsamnda 13 Mart 2016 tarihinde sokaa çkma yasa ilan edildi. 78 gün süren yasak srasnda düzenlenen operasyonlar srasnda çkan çatmalarda, Ta ailesinin oturduu evde yklarak kullanlamaz hale geldi. 30 Maysta ksmi olarak kaldrlan sokaa çkma yasa ardndan, yanlarna yerletikleri kaynpederinin evinden ayrlarak ilçeye dönen Ta ailesi, yklm evlerinin enkaznda kalan biriketlerini kullanarak tek göz bir baraka yapt. Barakann üzeri ise düemelerin üzerine serilen brandayla kapatld.

BARAKADA YAAM

Her türlü ihtiyaçlarn bu barakada karlayan Ta ailesinin yaadklar dram yürek burkarken, en büyüü 6 yanda olan 3 çocuu ile yaam mücadelesi veren Saadet Ta, Kaynpederi Hac Ta ile birlikte yetkililerden yardm bekliyor. naat içisi 26 yandaki ei Emrah Tan 2 ay sonra askere gideceini ve k aylarn yaklatn anlatan Saadet Ta, yetkililerden ve hayrseverlerden yardm bekliyor. Geçen yl k aylarn kaynpederinin köydeki evinde geçirdiklerini anlatan Ta, unlar söyledi:

Yasak sonras evimize geldiimizde geriye bir ey kalmamt. K köyde geçirdik. lkbahar aylarnda da dönmek zorunda kaldk. Evimizin enkaznda salam kalan biriketleri baraka yapp bamz sokabildik. 3 aydr bu barakada yaam sava veriyoruz. Geceleri çok souk olduu için çocuklarm sürekli üüyor. Evimiz böyle, eyalarmz ise yand, kimisi de çalnd. Bir ocamz ve üzerinde yatabileceimiz birkaç minderimiz var. Hayrseverlerden, yetkililerden yardm bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git