Baran'ımı istiyorum

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 24.08.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 356. gününe girdi.

Vandan 5 yl önce daa kaçrlan 15 yandaki olu Baran için kente gelen anne Solmaz Övünç, çocuuna kavuuncaya kadar eylemine devam edeceini söyledi.

HDP, benim olumu nasl götürdüyse öyle getirsin. diyen Övünç, sözlerini öyle sürdürdü:

HDP, benim olumu götürdü PKKya verdi, ikisi de yandatr. Bu çocuklar kim götürdü? Onlarn milisleri getirdi, partiye verdi. Parti de götürdü, PKKya verdi. Ben olumu istiyorum. Onlarn kapsndayz, ölümle burun burunayz. Ramazan geldi, bayram geldi, seyran geldi, bir yere gitmedik. 356 gündür buradaym, 356 yl da geçse buradan kalkmayacam. Baranm almadan bir yere gitmeyeceim. Kirli ellerini çocuklarmzn üzerinden çeksinler. Olum benim sesimi duyuyorsan gel adalete teslim ol.

HDPNN PKKNIN KOL KOLA OLDUUNU BLSNLER

Hatayn merkez Antakya ilçesinden kz kardei Esra Özkan için gelip eyleme katlan Ali Özkan, 7 yldr kardeinden haber alamadklarn belirtti.

Birçok ailenin, bu hakl eylem sayesinde çocuklarna kavutuunu gördükleri için eyleme katlmaya karar verdiini aktaran Özkan, öyle konutu:

nallah yüzümüz gülerek çkacaz, dier anne babalarn da yüzü gülecek. Bizim tek isteimiz, evladmzn bir an önce ailesine, annesine, babasna gelmesi. Ben dier gençlere de seslenmek istiyorum. Artk bunlarn bu yalanlarna inanmasnlar. Bunlarn takkeleri dütü, kelleri göründü. Yaktklar mum yatsya kadard, söndü. HDPnin, PKKnn kol kola olduunu bilsinler. Biz birlikte güzeliz, binlerce yldr hiçbir problemimiz olmadan birlikte yayoruz.

Ana Sayfaya Git