Barış yemeğine 3 bin kişi katıldı

Derik'te husumetli aileler 3 bin kişinin katıldığı yemekte barıştı

Haberler 16.08.2021 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Derik ilçesinde Karata ile Kömürcü aileleri arasnda 1 yl önce, 1 kiinin yaraland silahl kavgann ardndan balayan husumet, kanaat önderlerinin çabas ve birlikte yenen 3 bin kiinin katld bar yemei ile sonland.

Derik ilçesine bal krsal Ilca Mahallesinde akraba olan Karata ile Kömürcü aileleri arasnda geçen yl çkan silahl kavgada 1 kii yaraland. ki aile arasnda balayan husumet, ilçedeki kanaat önderlerinin araya girmesi ve düzenlenen bar yemeiyle son buldu. 3 bin kiinin katld yemekte 50 küçükba kesilerek davetlilere ikram edildi. lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Hicabi Aytemür ve AK Parti l Bakan Faruk Klnçn da katld yemek sonras taraflar Kuran- Kerim altndan geçerek bar yemini etti.

BARI OLMADAN NSANLIK OLMUYOR

lçe Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Hicabi Aytemür, bar olmadan insanln olmadn belirterek, Bara vesile olan herkesten Allah raz olsun dedi.

Kanaat önderi eyhmus Necimolu da, iki aile arasnda ikinci bir olayn yaanmamas için yallar ve ilçedeki dier kanaat önderleriyle birlikte bar salamak için çok çaba sarf ettiklerini söyledi.

Ilca Mahallesi Muhtar Esat Karata ise, iki aile arasndaki husumetin barla sonuçlanmasndan duyduu memnuniyeti dile getirerek, Bu vesileyle 50 kuzu kestik. 6 dev kazanda kaynad, konuklara ikram edildi. 3 bin kii civarnda bir katlm saland. Emei geçen herkese teekkür ediyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git