Barışa evet dediler!

Bulanık’ta 5 yıllık husumet barışla sonuçlandı

Haberler 23.03.2021 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muun Bulank ilçesinde 5 yl önce iki aile arasnda çkan ve bir kiinin ölümüyle balayan kan davas barla sona erdi.

Karacaören köyünde akraba olan iki aile arasnda 5 yl önce Bulank merkezde bir kiinin ölümüyle balayan kan davas, eyh Ali Rza Seydagil, eyh Abdurahman çelik ve kanaat önderlerinin giriimiyle barla sonuçland.

BARITA KARAR KILINDI

Bulank Hazreti Ömer Camisinde Kuran- Kerim tilavetiyle balayan bar töreninde konuan eyh Ali Rza Seydagil, akraba olan her iki aileye teekkür ederek, aralarndaki husumetin sona ermesinin önemli olduunu belirtti. Aileler arasnda zaman zaman husumetlerin yaandn anlatan Seydagil, slam dini toplum dinidir. Öretileri ve ilkeleri evrenseldir. Bu nedenle bar ve kardelie öncelik vermitir. Toplumlar salkl bir ekilde ayakta tutan faktörlerin banda bar, birlik ve beraberlik yer alr. Zira Yüce Rabbimiz Kuran- Kerimde öyle buyurmaktadr, Kim balar ve bar salarsa onun mükafat Allaha aittir. Baka bir ayeti kerimde Yüce Rabbimiz öyle buyurmaktadr, Eer müminlerden iki grup birbirleriyle vuruurlarsa aralarn düzeltin. ayet biri ötekine saldrrsa Allahn buyruuna dönünceye kadar saldran tarafla savan. Eerse dönerlerse aralarn adaletle düzeltin ve ite adaletli davrann. üphesiz ki Allah adil davrananlar sever. Müminler ancak kardetirler.

KARDELMZ BOZULMASIN

Kardelerinizin arasn düzeltin ve Allahtan korkun ki rahmete eresiniz buyurmulardr. Özetle diyebiliriz ki slam dini insanlar arasndaki bar, birlik ve kardelie büyük önem vermitir. Bu barta kimin ne kadar katks olmusa Allah katk sunan herkesten raz olsun. Özellikle akraba olan her iki aileye bu bar saladklar için teekkür ediyorum. Bu barn kalc olmasn diler ve baka kan davalarna örnek olmasn Cenab- Haktan dileriz dedi.

eyh Abdurahman çelik ise Müslümanlar arasndaki husumeti sona erdirmenin Allahn emri olduunu belirterek, bar salayan her iki ailenin fertlerine teekkür etti. çelik, Bu iki ailemiz uzun süredir küstüler. Önemli olan kötülükte srar etmemektir. Zamanmz bu tip barlarla geçiriyoruz. Aslnda bu tür olaylar yaamamamz için üretmeye ve çalmaya ihtiyacmz var. Biz hepimiz kardeiz. Müslümanlar olarak bir bütünüz. Bu tür kötülüklere tevessül etmeyelim. Bata iki ailenin büyükleri olmak üzere barta emei geçenlere teekkür ederim diye konutu.

21 BARI GERçEKLETRDK

Bulank Müftüsü Murat Karanci da, 3 yldr Bulankta görev yaptn ve bu süre içerisinde 21 bar gerçekletiini belirterek, Bar olunca bizler mutlu oluyoruz, toplum mutlu oluyor. Bu güzel günde bizleri bir araya getiren bata kymetli büyüklerimiz olmak üzere emei geçenlere ve en önemlisi iki ailemizin büyüklerine ükranlarm arz ediyorum. Aile büyükleri bu iin ban çekmezse, iin ucundan tutmazsa, elleri kavuturup Allahn emrine ve Peygamberin sünnetine uyacaz demeseler, bir araya gelmezdik. Önemli olan tövbe etmek, piman olmaktr. Biz müminlere düen görev, taraflar bartrmak ve bir araya getirmektir. Hepimiz kardeiz dedi.

Konumalarn ardndan dualar eliinde Kuran- Kerimin altndan geçerek yemin eden ailelerin fertleri kucaklat. Verilen yemekten sonra bar töreni sona erdi.

Ana Sayfaya Git