Başbakan Binali Yıldırım referandum sonucunu değerlendirdi

Başbakan Binali Yıldırım Moldova ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan Binali Yıldırım, referandum sonuçlarına ilişkin sonuçların ilişkin referandumda alınan sonuçla inandığı bir görevi tamamlamış olmanın huzurunu yaşadığını söyledi.

Haberler 08.05.2017 - 14:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm Moldova ziyareti dönüünde gazetecilerin sorularn cevaplad. Babakan Binali Yldrm, referandum sonuçlarna ilikin sonuçlarn ilikin referandumda alnan sonuçla inand bir görevi tamamlam olmann huzurunu yaadn söyledi. Babakan, yeni bir ekonomik reform paketinin hazrlandn da belirtti. Ekonomiyle ilgili de önemli mesajlar veren Babakan, 1-2 hafta içinde yeni ekonomi paketlerinin ele alnacan açklad.

Yldrm, Cumhurbakanl Hükümet Sistemi ile nelerin deieceini öyle anlatt: Milli egemenlik gerçekten milletin eline geçmi olacak. Yüzde 50den fazla oy alamayan iktidara gelemeyecek. Bu da sürekli istikrar oluturacak. Kriz deil uzlama olacak. Türkiyenin birlii bütünlüü sürekli olacak. Yeni sistemde partiler mutlaka büyük hedeflere yönelmek zorunda. Uçtaki siyasetler daha fazla merkeze yanaacak, bunun da toplumsal bara katks olacak.

BAYKALA TEPK

Yldrm, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykaln, Abdullah Gül, yüzde 49un cumhurbakan aday olabilir açklamasna da öyle: tepki gösterdi: Baykal kimin adna kime makam datyor? Nezaketsizlik yapt. Siyasette çok da ho karlanan bir ey deildir bu durum.

YETERNCE KARIIKLAR

CHPdeki kurultay tartmalarn da deerlendiren Yldrm, Önemli deiimlerden sonra CHPde bu hep oluyor. Yeni bir durum deil. Zaten yeterince karklar. Bir de biz kalabalk etmeyelim ifadelerini kulland.

ÖNCELK EKONOM

Babakan, ekonomiyle ilgili de önemli mesajlar verdi. Önceliimiz ekonomi, seçim geçti artk geçim zaman diyen Yldrm, 1-2 hafta içinde yeni ekonomi paketlerinin ele alnacan açklad.

Ana Sayfaya Git