Başbakan Yıldırım: “Diriliş için gün sayıyoruz”

Başbakan Binali Yıldırım Kırşehir'de yaptığı konuşmada Referandumun yapılacağı 16 Nisan gününü iple çektiklerini belirterek, "Demokrasi zaferi için, diriliş için gün sayıyoruz" dedi.

Haberler 04.03.2017 - 16:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakan Mehmet Özhaseki ve Kalknma Bakan Lütfi Elvan, Krehir mitinginde Babakan Yldrm sahneye çkmadan önce birer konuma yapt. Krehirliler Babakana Ahi Binali ve Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin diye tezahürat yapt.

Babakan Yldrm, Cacabey Meydanndaki mitingde konumasna yerel deyimle Nörüyorsunuz Krehirliler diye seslenerek balad. Krehirlilere Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann selamn getirdiini söyleyen Babakan Yldrm bir ara Beraber yürüdük biz bu yollarda arksn cokuyla söyledii konumasnda Yldrm, Adalet Bakan Bekir Bozdan Almanyann Gaggenau kentinde konuma yapaca toplantnn iptal edilmesini eletirdi.

ALMANYAYA TEPK: DEMOKRAS ÖNÜNE SET çEKLEMEZ

Babakan Yldrm, Milletimizle omuz omuza çktmz bu demokrasi yolculuunda baz tatsz olaylar da oluyor. Almanyada iki bakanmzn memleket sevdallar, Türkiyeden göç eden gurbetçilerimizle yapaca toplantlar eften püften sebeplerle iptal ettiler. Bu, demokrasiye, özgürlüklere kar çok talihsiz bir karardr. Alman makamlarnn iki ülke arasndaki iyi ilikilerle badamayan bu tutumlarn gözden geçirmeye davet ediyorum. Almanyada Hayr diyenler, teröristlerin bayraklarn dalgalandranlar, FETÖnün propagandasn yapanlara izinler vereceksiniz, ay yldzl bayra dalgalandranlara yasak koyacaksnz. Bu, kabul edilemez. Demokrasi önüne set çekilemez. Demokrasi gürül gürül akan bir nehirdir. Almanyadaki vatandalarmz bu tutum karsnda Evet oylaryla daha da coup, yedi düvele demokrasi dersini verecektir. Biz buna yürekten inanyoruz diye konutu.

FETO, HAYIR çIKMASI çN ELNDEN GELEN YAPIYOR

Anayasa deiiklii referandum una ilikin de açklamalarda bulunan Babakan Yldrm, Biz 15 Temmuzu milletçe yaam bir ülkeyiz. O dönemde de demokrasiyi, özgürlükleri azndan düürmeyen ülkelerin bazlar nasl sus pus oldular, hep beraber ahit olduk. Ama bu aziz millet çkt yoldan asla dönmedi, dönmez. O gece FETO terör örgütü karsnda topyekun bir millet vard. kinci Kurtulu Savan milletle kazandk. Sevgili gençler, sizin geleceinizi karartmaya çalan, 248 ehidimizin olduu o karanlk gecenin sorumlusu olan FETÖ gelecek, hesabn verecek. Bugün artlar ne olursa olsun, bu kutlu yürüyü devam edecek. FETO, Pensilvanyada Hayr çkmas için elinden gelen her eyi yapyor. PKK terör örgütü de Hayr çkmas için gece gündüz çalyor. Kandilde bir panik var. Ne diyor biliyor musunuz PKKnn elebalar? Evet, çkarsa biz biteriz. Evet çkacak siz de biteceksiniz. Baka yolu yok. Milletim bu terör gruplarnn hiçbirine prim vermez dedi.

DRL çN GÜN SAYIYORUZ

Referandumun yaplaca 16 Nisan gününü iple çektiklerini belirten Yldrm, öyle konutu: Demokrasi zaferi için, dirili için gün sayyoruz. Vatanda ne yapacan bilir. 2001de cumhurbakan ve babakan arasndaki tartma yüzünden zaten pamuk ipliine bal ekonomi yerle bir oldu. Yazarkasalar, anayasa kitapç frlatld. Borsa çakld. AK Parti geldi; bu vesayetçiler, kumpasçlar, Geziciler Türkiyeyi kartrmak istediler. Pabuç braktk m? Milletin adam Recep Tayyip Erdoan ve arkadalar bunlarn önünde dimdik durdu mu? 17-25 Aralkta milli iradeye kurulan kumpas karsnda yine AK Parti vard, yine Recep Tayyip Erdoan vard. ve nihayet 15 Temmuz darbe giriimi Cumhurbakanmzn dirayeti, hükümetimizin kararll ve aziz milletimiz sayesinde alçaklar dersini ald. O gece halkn gücü, tankn gücünü yenmitir.

TÜRKYEY BÖLMEYE çALIANLAR 16 NSANDA DERSLERN ALACAK

Anayasa deiiklii halk oylamasna giden süreci MHP ile balattklarn dile getiren Yldrm, çift bal yönetimlerin millete ödettii bedeli AK Parti, millete ödetmedi. Millet efendi, biz hizmetkarz dedik. Bir daha bu eski kötü günlere dönmemek için bir anayasa deiiklii karar aldk. Vatandamz istedi biz yapyoruz. MHP ile bu karar aldk. Sayn Bahçeli, Önce memleketim ve milletim sonra partim dedi. Bu yolculua beraber çktk. Ben inanyorum ki Krehirin ülkücü ve milliyetçileri bu referandum da kendilerine yakan yapacaklar. Terör örgütlerine, FETÖcülere hak ettikleri cevab Krehirden verecekler. Ülkücüler, milliyetçiler hazr myz? Türkiyeyi bölmeye çalanlar, teröristler bir kez daha 16 Nisanda derslerini alacaklar diye konutu.

ASIL PROBLEM CHPNN KAFASINDA

Rejim deiiklii tartmalarna da deinen Babakan Yldrm, Türkiyede cumhuriyet, 1923te kuruldu. imdi bunlar ne diyor? Rejim deiiyor. Buradan sesleniyorum. Türkiyede rejim sorunu yok. Deiime direnen bir ana muhalefet sorunu var. Türkiyenin rejimi 1923te, Kurtulu Savandan sonra cumhuriyetin ilanyla kuruldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadalar cumhuriyeti kurdu. Asl problem CHPnin kafasnda. Baörtüsü problemi olduu zaman kzlarmz okullara gidemedii zaman o yasa Rejim deiecek diye aldrdlar. imdi baörtüsü yasa bitti. Rejim deiti mi? Millet bunlar tansn. Bunlar milleti korkularla bugünlere getirdiler dedi. Vatandan Ak partiyi takdir ettiini de belirten Babakan Yldrm, Vatanda 15 yldr bu ülkeye hizmet eden AK Partiyi biliyor. Baka adrese uramyor. AK Parti, AK Parti diyor diye konutu.

çFT BALILIK OLMASAYDI 65NC HÜKÜMET, 2183 YILINDA KURULABLECEKT

Anayasa deiikliinin istikrar getireceini söyleyen Babakan Yldrm, öyle devam etti:

Güçlü hükümetler getiriyor. 1923 yl, bugün 2017; kaç yl geçmi? 94 yl içinde Türkiyede 65 hükümet kurulmu. Her hükümet için 17 ay; 1,5 yl bile deil. 17 ayda bir hükümet ne yapabilir? Ancak tebrikleri kabul eder. Hizmet nerede? Hizmet baka bahara. Amerika kurulduundan beri 228 sene geçmi. u anda Amerikada 45inci bakan seçildi. 5 ylda bir. Bizde ise 25 günlük, 9 aylk hükümetler oldu. Kim kaybetti? Türkiye kaybetti. Eer bu çift ballk olmasayd Türkiyede bugün 65inci hükümet, 2183 ylnda kurulabilecekti. Ama maalesef zayf hükümetler, koalisyonlar nedeniyle iktidarlar ksa süreli oldu. Hizmet üretemedi ve darbelerin olumas için bir altyap tekil oldu. Bu deiiklikle birlikte artk hükümeti dorudan sandkta siz kuracaksnz.

ALMANYA BABAKANI LE GÖRÜMEM VAR

Babakan Yldrm, Krehir mitingindeki konumasnn ardndan, Almanya Babakan Merkel ile bugün saat 15.00te telefonla görüeceini de duyurdu. Yldrm, Almanya Babakan ile 3te bir telefon görümem var. O telefonla görüeyim. Ayrlmayn. Buraya geliyorum dedi.

AK PART MTNGNDE BOZKURT SELAMI

Babakann konumadan önce eline bayrak alarak çkan bir kii Bozkurt selam verdi. Zaman zaman yamur yanca alandakilere yamurluk datld. 15 bine yakn kii aramadan geçerek alana girerken 4 bine yakn kii de barikatlarn arkasndan mitingi izledi.

Miting alanndaki yüksek bina ve cami minarelerinde özel harekat polisleri önlem alp dürbünlerle Cacabey Meydann izledi. Krehirli vatandalar Babakana isteklerini içeren not ve mektuplarn koruma polislerine teslim etti. Alanda pankart açlmasna müsaade edilmedi.

Kaynak: Haberler

Ana Sayfaya Git