Basın kartı müjdesi geldi

Anadolu Yayıncılar Derneği’nin müracaatı üzerine yeni yönetmelik düzenlemesi ile televizyon kanallarının da geçmiş yıllara ilişkin görevde hizmet süreleri değerlendirmeye alınarak yeni yönetmelikle “Sürekli Basın Kartı” verilmesine olanak tanınacak.

Haberler 10.06.2021 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Yaynclar Dernei, televizyon kanallarnda görev yapan ve artlar tayan basn mensuplarnn sürekli basn kart almalarna olanak tanyan düzenlemeye ilikin Cumhurbakanl letiim Bakanlna müracaatta bulunmutu. Yaplan yeni yönetmelik düzenlemesi ile Televizyon kanallarnn da geçmi yllara ilikin görevde hizmet süreleri deerlendirmeye alnarak yeni yönetmelikle Sürekli Basn Kart verilmesine olanak tannacak. Anadolu Yaynclar Dernei Bakan Sinan Burhan yerel ve ulusal kanallarda görev yapan basn mensuplarna Sürekli Basn Kart alabilmelerine olanak tanyan düzenlemenin yapldn yönetmelii açklad. Burhan yapt açklamada unlar kaydetti:

SÜREKL BASIN KARTI

Uzun yllardr Yerel medya ve ulusal medyada görev yapan televizyon kanallarnda hizmet veren meslektalarmzn hakl talepleri letiim Bakanlmz tarafndan giderilmi oldu. Geçmi yllara ilikin ispatl hizmet sürelerini beyan eden, kriterleri tayan meslektalarmz, artk Sürekli Basn Kart bavurusu yapabileceklerdir. Bu konuda bizlerin müracaatn ve taleplerimizi dikkate alan ve yönetmelikte deiiklik yaparak, bizleri sevindiren letiim Bakanlmza ve Sayn Fahrettin Altuna teekkürlerimizi iletiriz. Tüm meslektalarmza hayrl olsun.

Ana Sayfaya Git