Başkale'de PKK'nın suikast silahları bulundu

Van'ın Başkale ilçesine düzenlenen operasyonda, PKK tarafından mülki ve adli yöneticiler ile güvenlik görevlilerine ve 'sözde ajan' olarak suçladıkları kişilere yönelik suikastlerde kullanmak için hazır tutulan keskin nişancı tüfekleri ile mühimmat ele geçirildi.

Haberler 14.05.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van l Jandarma Komutanl ekipleri, PKK/KCKnn faaliyetlerinin deifre edilmesine yönelik yaptklar istihbari çalmalar ile bölücü terör örgütü mensuplarnn, üst düzey mülki ve adli yöneticiler ile güvenlik görevlileri ve sözde ajan ilan ettikleri kiilere suikast planladn, bu amaçla araziye kullanma hazr silah gizlediklerini tespit etti. Dün de Bakale lçesi Esenyamaç Mahallesi krsalna Kapan-ehit J.Uzm.Onb. Kemal Zeren operasyonu düzenlendi.

SUKAST SLAHI

Operasyonda, 1 zagros keskin nianc tüfei, 1 PKM makinal tüfek, 1 dürbün monteli dragunov keskin nianc tüfei ve bu silahlara ait fiek ele geçirildi. Yaplan açklamada, bölgede halkn huzur ve güvenliini salamaya yönelik yaplan operasyonlarn, daha güçlü ve kararl bir ekilde aralksz devam edecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git