Başvuran o parayı geri alabilir

Özel hastanelerdeki tedavilerin bir bedeli var. SGK, ne kadar olacağını belirlemiş durumda. Bunun üzerinde ücret alındıysa hakkınızı aramanız mümkün. İşte izlemeniz gereken basit yollar ve geri alınabilecek ücretler..

Haberler 11.03.2018 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlamal hastaneye muayene için giden sigortal 15 lira katk pay ödüyor. Devlette muayene bana alnan katk pay 5 lira. Özel hastaneler ayrca SGKnn ödedii tedavi ücretinin yüzde 200ü kadar fark ücreti de talep edebiliyor.

K KATINA KADAR ÜCRET

Bir örnek vermek gerekirse; kadn hastalklar nedeniyle özel hastaneye giden bir hasta için SGK 33.48 lira ödeme yapyor. Hastane, bunun üstüne 66.96 liraya kadar ilave ücret talep edebiliyor. 15 lira katlm pay ise sabit ve muayene bana alnyor. Baz özel hastanelerin olmas gerekenden fazla ücret aldyla ilgili çok fazla ikayetler duyuluyor.

LAVE ÜCRET KONTROL EDEBLRSNZ

Muayene, ameliyat ve tedavi sonras hastaneye yaplacak ödemelerde, mutlaka ayrntl fatura (hizmet dökümü) talep edilmeli. Ödemelerin fazla olup olmadn https://gss.sgk.gov.tr/OzelSHS... gi/ linkine girerek Ne Kadar lave Ücret Ödeyeceim? ksmndan sorgulayn. Ödeme fazlaysa hastaneden talep edin. Olumsuz yantta iadeli taahhütlü dilekçeyle talebi yineleyin.

KAYET EDLRSE CEZA DA KESLR

Tüm iade taleplerinize olumsuz yant verilirse, usulsüz ücret alan hastaneyi SGKya bildirin. Bunun için Alo 170i arayabilir veya bizzat il ve ilçelerdeki SGK Müdürlüklerindeki Salk Sosyal Güvenlik Merkezlerine bavuru yapabilirsiniz. SGK, hastaneye fazla alnan ücretin 5 kat ceza kesiyor. Hastane, fazla ücreti iade etmezse ceza 10 katna çkyor.

HAKEM HEYET YOLUYLA

Tüm talebe ramen hastaneden olumsuz yant aldysanz hakem heyetine bavuru seçenei var. Büyük ehirlerde 3610 lira, ilçe ve kasabalarda 2400 lirann altndaki alacaklar için hakem heyetlerine bavuru yaplabiliyor. Ayrca SGK, tedavi sonras telefonuna Sizin adnza hastaneye u miktarda para ödedik diye mesaj gönderiyor. Ödediinizle karlatrn.

Ana Sayfaya Git