Batman Teröre Lanet Yağdırdı

Düşünce ve İnanç Platformu öncülüğünde birçok sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlenen "Terörü Telin, Şehitlere Saygı ve Milli Birlik Yürüyüşü" ile Gercüş ilçesi kırsalında PKK'lıların düzenlediği saldırı lanetlendi.

Haberler 06.10.2018 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda, Terörü Telin, ehitlere Sayg ve Milli Birlik Yürüyüü ile Gercü ilçesi krsalnda PKKl teröristlerin düzenledii saldr knand.

Düünce ve nanç Platformu öncülüünde birçok sivil toplum kuruluunun desteiyle düzenlenen, Terörü Telin, ehitlere Sayg ve Milli Birlik Yürüyüü ile Gercü ilçesi krsalnda PKKl teröristlerin düzenledii saldr lanetlendi.

Batman Park Alveri Merkezinin önünde toplanan vatandalar ellerinde Türk bayraklaryla Proje örgütüne lanet olsun, Vatanmz ve kardeliimizi bölemeyeceksiniz, Türk, Kürt kardetir, PKK kalletir, Bayrak inmez, ezan susmaz, vatan bölünmez, Kahrolsun PKK, Askere ve polise uzanan eller krlsn sloganlar atarak Atatürk Parkna yürüdü.

Vatandalar, yürüyü boyunca 100 metre uzunluunda Türk bayra tad.

nanç ve Düünce Platformu Sözcüsü Mehmet Ergin, yürüyüün ardndan yapt konumada, bartan yana olmadn çözüm sürecini baltalayarak ortaya koyan taeron örgüt PKKnn bölge ve ülkenin istikrarn bozmaya devam ettiini söyledi.

çukur siyasetiyle itibar kaybeden terör örgütü PKKnn güvenlik kuvvetlerine yönelik saldrlarnn sürdüünü, dün gerçekletirdii saldr sonucu 8 askeri ehit ettiini anmsatan Ergin, din, insan, vatan, hukuk ve hiçbir deer tanmayan terörün kanl elinin krlacan, korku salmaya çalanlarn en ksa zamanda cezasn bulacan vurgulad.

Ergin, Ülkenin insanlktan nasiplenmemi terör örgütlerince dize getirilemeyecek kadar büyük, milletin hainlerin oyununa gelmeyecek kadar feraset ve dirayet sahibi olduunu anlatt.

Yüzlerce masumun canna kyan terör örgütleri ve onlar kullanan güçlerin, ne yaparsa yapsn amacna ulaamayacan ifade eden Ergin, örgütün bölgeye yaplan yatrmlar baltalamaya devam ettiini aktard.

Yürüyü, terör saldrnda ehit düen askerlere dua edilmesi ve stiklal Marnn okunmasyla sona erdi.

Yürüyüe, AK Parti l Bakan Murat Gümütekin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydn Durmu, l Emniyet Müdürü Ali Akkaplan, siyasi parti ve sivil toplum kurulu temsilcileri ile çok sayda vatanda katld.

Batmann Sason ilçesinde de bir araya gelen sivil toplum kurulular ve vatandalar, terör örgütü PKKnn düzenledii saldry gerçekletirilen yürüyüle knad.

Gercü ilçesinin Yemili köyü ile Mardinin Dargeçit ilçesinin Umutlu köyü krsalnda operasyona giden askerleri tayan Kobra tipi zrhl askeri aracn geçii srasnda teröristlerce yola tuzaklanan el yapm patlaycnn infilak ettirilmesi sonucu 8 asker ehit dümü, bir asker yaralanmt.

Ana Sayfaya Git