Batman Valisi Canalp'ta AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

Batman Valisi Ekrem Canalp, Anadolu Ajansının (AA) gözünden 2023'e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı "Yılın Kareleri" oylamasında yerini aldı.

Haberler 04.01.2024 - 14:57 Son Güncelleme : 04.01.2024 - 15:29

Canalp, makamında, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği, 5 kategoride oylamaya sunulan 147 fotoğrafı inceledi.

Haber kategorisinde Emin Sansarın Zaman yolculuğu, çevre-Yaşam kategorisinde Sayim Harmancının Dağlar arasında, Spor kategorisinde Özgün Tiranın Er meydanında adlı fotoğraflarını seçen Canalp, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023teki depremlerde umut hikayelerine odaklanan ve Deprem: Umut adıyla oylamaya sunulan seçkiden Sergen Sezginin Kurtarıcı, İsrail yönetiminin savaş suçu niteliğindeki saldırıları hakkında delil olarak kabul edilerek tarihe not düşen Gazze: Kanıt kategorisinde ise Ashraf Amranın İsyan adlı karelerine oy verdi.

Vali Canalp, oylamanın ardından yaptığı değerlendirmede, AA muhabiri ve foto muhabirlerini tebrik ederek, Anadolu Ajansı, Türk Hava Yolları gibi artık Türkiyenin uluslararası bir markası haline geldi. Nasıl ki Türk Hava Yolları ulaşım anlamında milli bir gururumuz, Anadolu Ajansı da medya anlamında Türkiyenin uluslararası bir marka değeridir. Kendilerini tebrik ediyorum, kutluyorum. ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git