Batman'da adli görüşme odaları hizmete açıldı

Batman Adliyesinde oluşturulan adli görüşme odaları hizmete açıldı.

Haberler 26.01.2018 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanlnca balatlan uygulama kapsamnda suç maduru kadnlar ile çocuklarn cumhuriyet savcs ve hakimler olmadan uzmanlar eliinde ifadelerinin alnd adli görüme odalaryla ilgili çalmalar sürüyor.

Bu kapsamda kentteki adliyede hizmet verecek adli görüme odalarnn açl, Adalet Bakanl Ceza leri Genel Müdürlüü Madur Haklar Daire Bakan Muhittin Özdemir ile Batman Cumhuriyet Basavcs Mustafa Dede tarafndan gerçekletirildi.

Madur Haklar Daire Bakan Özdemir, AA muhabirine, Türkiyedeki 30 adliyede görüme odalar bulunduunu belirterek, zaman içinde tüm adliyelerde bu odalarn açlacan söyledi.

Görüme odalarnn, Madur Haklar Daire Bakanlnn somut bir uygulamas olduuna dikkati çeken Özdemir, unlar kaydetti:

nallah iyi bir uygulama olacak. Batmanda çocuk zleme Merkezi de (çM) olmaynca cinsel istismara urayan çocuklar ile tecavüz maduru kadnlarn ifadeleri bu odalarda alnacak. Bu odalar çok salkl hizmet sunacak. Bu odalarn amac, ifade ve beyan verme ilemlerinin daha güvenli,rahat ve özel bir ortamda yaplmasna imkan hazrlamaktr.

- Delillerin ortaya çkmasn salayacak

Madurlarn adli görüme odalar sayesinde yaadklarn daha rahat ekilde anlatabileceklerini dile getiren Özdemir, sözlerini öyle tamamlad:

nsann yaadklarn anlatabilmesi çok zordur. Bu odalarla madurlar kendilerini daha rahat bir atmosferde ifade edecek ve adaletin tecellisine katk salam olacaklar. nsani uygulamalar anlamnda önemli bir adm. Adliyelerin souk bir yüzü var ama bu odalar artk bu soukluu kaldracaktr. Bu odalar ayn zamanda madurun sklp, utanp konumamasnn önüne geçerek, delillerin ortaya çkmasn salayacak.

Ana Sayfaya Git