Batman’da eş zamanlı uyuşturucu operasyonu: 21 gözaltı

Batman’da emniyet ekipleri tarafından uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. 20 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 21 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda da uyuşturucu madde ele geçirildi.

Haberler 26.05.2022 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edinilen bilgiye göre, Batman kent merkezinde, çevre illerden temin ettikleri uyuturucu maddeleri torbaclk yöntemi ile sattklar tespit edilen üphelilerin yakalanmas amacyla, 20 adrese yönelik e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonda 21 üpheli gözaltna alnrken, ayrca uyuturucu suçundan aranan .G., H.K. ve 5 yl 10 ay kesinlemi hapis cezas bulunan Y.D. isimli ahslarn da yakaland belirtildi. üphelilere ait ikametlerde yaplan aramalarda 1 kilo 224 gram metamfetamin, 1 kilo 769 gram esrar, 8 parça sata hazr halde 40 gram sentetik kannabinoid, 3 parça sata hazr halde 6 gram eroin ve uyuturucu madde tartmnda kullanlan 2 hassas terazi ele geçirildii ifade edildi.

Uyuturucu madde satmak suçu dahilinde 21 üpheli, Uyuturucu madde kullanmak suçu çerçevesinde ise 44 üpheli hakknda adli ilem yaplaca kaydedildi. Operasyona ilikin gazetecilere açklamalarda bulunan Batman l Emniyet Müdürü Körolu Kraç, Cumhuriyet Basavcl talimatyla operasyonun 6 aylk bir çalma olduunu söyledi.

SATTIKLARI UYUTURUCU ÖLDÜRÜCÜ DARBES EN FAZLA OLAN MADDE

Uyuturucu satclarnn sattklar bir uyuturucunun öldürücülüü en fazla olan uyuturucu madde olduuna dikkat çeken Kraç, Bunlarn ilimize yapt en büyük kötülük, insanlarmza öldürücü darbesi en fazla olan sentetik, metamfetamin dediimiz kristal bir madde satmasdr. Arkadalarmzn yakalad bu kiiler genel itibariyle uyuturucu kullanan ve torbaclk yapanlardr. Bugüne kadar ilimizde uyuturucudan kaynakl ölümcül bir konu henüz olmasa da ülkemizde özellikle bu metamfetamin maddesinden kaynakl ciddi ölüm olduunu istatistiki olarak alyoruz. Daha dorusu uyuturucu arasnda en ölümcül bir madde dedi.

Ana Sayfaya Git