Batman’da gözaltı!

Belediye Meclis Toplantısı’na katılmaları engellenen Batman Belediyesi Eş Başkanı Songül Korkmaz ve 7 Meclis Üyesi ile HDP İl Eşbaşkanı Ömer Kulplu gözaltına alındı.

Haberler 07.07.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayym yönetimindeki Batman Belediyesinde, Coronavirus (Covid-19) salgn nedeniyle ertelenen Meclis toplantlar, yeniden düzenlenmeye baland. Temmuz ay Meclis Toplantsna katlmak isteyen aralarnda Batman Belediyesi E Bakan Songül Korkmaz ve Meclis üyelerinin de bulunduu grubun binaya girii engellendi.

9 K GÖZALTINA ALINDI

Engellenen HDPli meclis üyelerinin, engellemeyle ilgili tutanak tutulmasn ve meclis toplantsnn yaplmayacana ilikin belge talepleri de yerine getirilmedi. Bunun üzerine belediye binasna girmeye çalan meclis üyeleri gözaltna alnd.

Gözaltna alnanlar arasnda Batman Belediyesi E Bakan Songül Korkmaz, meclis üyeleri ükran çelebi, Gizem Ourlu, lkay Alagöz, ehriban Aydn, Aye Önal, Recep Yarg, irin en ile HDP Batman l Ebakan Ömer Kulplunun olduu örenildi.

BELGE STEDK, VERMEDLER

Meclis üyelerinden Salih çetinkaya, seçilmi meclis üyeleri olduklarn hatrlatarak, Belediyede bizim telefonlarmz var, toplantnn olmayacana dair bir bilgilendirme de yaplmad. Biz ise belge istedik, bunu da getirmediler ve arkadalarmz belediye girmek istedii için gözaltna alnd dedi.

Ana Sayfaya Git