Batman'da İki Şehit

Batman'ın Kozluk ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu. Çatışmada 1 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Haberler 01.09.2018 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Valliiinden yaplan açklamada, l Jandarma Komutanl ekiplerince, bölücü terör örgütü mensuplarn etkisiz hale getirmek amacyla bugün saat 03.40ta, Kozluk ilçesi Kumlupnar Köyü Kocabey mezras bölgesinde yürütülen operasyon srasnda, teröristlerle çkan çatmada 1 teröristin etkisiz hale getirildii belirtildi. Yürütülen operasyon srasnda yaralanan 2 askerin Kozluk Devlet Hastanesinde yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak ehit olduu belirtilen açklamada öyle denildi:

Kahraman ehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve yaknlarna sabr diliyoruz, milletimizin ba sa olsun. Saldry gerçekletiren bölücü terör örgütü mensuplarn etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güven içerisinde yaamalarn salamak amacyla, terörle mücadele kapsamnda yürütülen tüm faaliyetlere kararllkla devam edilecektir.

EHT ATE BABA OCAINI YAKTI

Jandarma Uzman Onba Recep Turann ehit olduu haberini, Zonguldak Alapl ilçesine bal Musabeyli köyünde oturan ailesine Kaymakam Saim Eskiolu ve görevli askerler verdi. Ac haberi alan Ereli Demir çelik Fabrikalarnda içi olan babas Ercan Turan ve dier aile bireyleri, gözya döktü. Türk bayrann asld ehit evi, taziyeye gelen yaknlar ve komularyla dolup tat. ehit Recep Turann kardei Berat Turann da Siirtte er olarak vatani görevini yapt ifade edildi.

SAMSUNA DÜEN EHT ATE

Jandarma Uzman Onba Adem Güvenin ehit olduu haberi, Samsunun lkadm ilçesi Hastane Mahallesinde yaayan ailesine yetkililer tarafndan verildi. Ac haber alan baba Yusuf ile anne Saime ve iki kz kardei gözyalarna bouldu. ehit evinin önüne lkadm Belediyesi tarafndan taziye çadr kurulurken, sokaa da dev Türk bayra asld. Bir ambulans da evine önünde hazr bekletiliyor. Bekar olan Adem Güvenin ehit olduu haberini alan yaknlar ve komular taziye için eve gelmeye balad.

CENAZE TÖREN DÜZENLEND

Batman 14. US Üs Komutanlnda gerçekletirilen törende ehit Jandarma Uzman Onba Adem Güven ile Jandarma Uzman Onba Recep Turann Türk bayrana sarl naalar katafalka konuldu, sayg duruunda bulunuldu, öz geçmileri okundu ve dua edildi. Vali Ahmet Deniz, Belediye Bakan Vekili Ertu evket Aksoy, Garnizon Komutan Hava Tugeneral Cokun Uçarclar, Alay Komutan Albay Mustafa Bakçepnarn da katld törenin ardndan Güvenin cenazesi memleketi Samsuna, Turann naa ise Zonguldaka uurland.

HAKKARDE BR EHT

Öte yandan, Yüksekova ilçesine bal Büyükçiftlik beldesi Evliye Tepede güvenlik güçlerinin yürüttüü operasyon srasnda PKKl teröristler, önceden yola tuzakladklar EYPyi uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamada, 1 asker ehit oldu. Saldrnn ardndan bölgeye takviye kuvvetler sevk edildi. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacyla bölgede geni çapl operasyon balatld.

Hakkari Valiliinden konuya ilikin yaplan açklamada, 31.08.2018 günü ilimiz Yüksekova ilçesi Büyükçiftlik beldesi Evliya Tepede bölücü terör örgütü mensuplarnca tuzaklanan EYPnin (el yapm patlayc) uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu 1 askeri personel ehit olmutur. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git