Batman'da izinsiz havai fişek kullanımı ve satışı yasaklandı

Batman Valiliğince izinsiz havai fişek kullanımının ve satışının yasaklandığını bildirildi.

Haberler 10.08.2021 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilikten yaplan açklamada, milli ve dini bayramlar ile düünler, özel günler ve kutlamalar gibi yaplan etkinliklerde, enlik ve iaret fiekleri, havai fiek diye tabir edilen piroteknik maddeler ile torpil, maytap, çatapat gibi maddelerin izinsiz kullanmndan ötürü halk arasnda korku, heyecan ve panik yaand belirtildi.

Meydana gelen yüksek ses ve gürültünün insanlarda iitme salnn bozulmas gibi kritik etkilere neden olduu vurgulanan açklamada, havai fiek kullanmnn toplumun can ve mal güvenliini de tehlikeye düürdüü kaydedildi.

HAVA FEK YASAK

Açklamada, öyle denildi:

Piroteknik madde olan enlik ve iaret fieklerinin (havai fiek vb.) düünler, sosyal etkinlikler, resmi günler, dini ve milli bayramlar, yerel milli günler, festivaller ve çeitli elence dönemlerinde, kiilerin, resmi kurum ve kurulularn yerel mülki amirliklerden izin alnmadan kullanlmas ve atelenmesi yasaktr. Kii veya kurumlarn usulüne uygun olarak, yerel mülki idare amirlerinden alacaklar izin sonrasnda, A snf ateleyici yeterlilik belgesi olan kiiler tarafndan kullanlmas koulu ile izin belgelerinde belirtilen miktardaki havai fieklerin satn alnmas ve kullanlmas gerekmektedir. Kiilerin sorumluluunda ve çevre güvenliinin alnmas kaydyla, en geç 48 saat öncesinde dilekçeyle bavuru sonucu yerel mülki idare amirlerinden izin alnarak enlik ve iaret fieklerini (havai fiek vb.) kullanabilecekler, kullanm süresi 15 dakikay geçmeyecek, saat: 23.00e kadar son bulacaktr.

Önlemlere aykr hareket edenler hakknda ise Kabahatler Kanunu uyarnca ilem balatlaca ifade edildi.

Ana Sayfaya Git