Batman’da 'kırmızı' harita 'yeşile' büründü

Batman'da bir dönem Hayat Eve Sığar uygulaması ile neredeyse kentin tamamının kırmızıya büründüğü şehir, son dönemlerde alınan tedbirler ve vatandaşların da kurallara uyması ile yeniden yeşile büründü.

Haberler 13.10.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanlnn Hayat Eve Sar mobil uygulamasnda 40 gün önce Batman kent merkezinin neredeyse tamam krmzya bürünmütü. Kentte vakalarn giderek artmas üzerine Batman Valilii l Hfzsshha Kurulu yeni tedbirler alnmas için olaanüstü toplanmt. l Hfzsshha Kurulunun ald en önemli karalardan biri de kendi evlerinde izolasyon karar verilen vatandalarn ikametlerinde olup olmadnn kontrol edilmesi ve maske, hijyen kurallarn vatandalara dorudan anlatacak filyasyon ekiplerinin oluturulmas oldu.

700 PERSONEL DENETMDE

Batman Valilii öncülüünde yaklak 700 personelden oluan filyasyon ekipleri evlerinde izolasyon karar verilen vatandalarn ikametlerini tek tek denetleyerek salgna kar önemli bir çalma yürütmeye balad. çalmalar sonucunda ise Hayat Eve Sar mobil uygulamasnda kentin neredeyse tamamnn krmzya büründüü alanlar yaklak 40 gün içinde yeile dönütü. Filyasyon ekiplerinin youn çalmasyla vaka oranlarnda ciddi azalmalarn yaanmas saland.

Öte yandan, Batmanda salgnn yaylm hzn durdurmak amacyla kent genelinde denetimler sürerken vatandalarn da sosyal mesafeye, hijyen ve maske kurallarna uymalar konusunda uyarlar sklkla yaplmaya devam ediyor.

Ana Sayfaya Git