Batman'da "Şehit Yasin Börü Ormanı" oluşturuluyor

Batman Üniversitesi Batı Raman Külliyesi'nde "Şehit Yasin Börü Çam Ormanı" oluşturuluyor.

Haberler 03.12.2020 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman l Bakan Davut ahinin oluturulacak ormanla ilgili görümek üzere Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydn Durmuu makamnda ziyaret etti.

Ziyaretten duyduu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Aydn Durmu, teröristlerce katledilen Yasin Börünün adn üniversitede yaatacak olmann mutluluunu yaadklarn söyledi.

K AYRI ORMAN OLUTURULACAK

Durmu, 6-7 Ekim 2014te Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle terör örgütü PKK/PYD yandalarnn gerçekletirdii saldrlarda yoksullarn bayramda evlerine kurban eti girmesini salamak için çalan Yasin Börü ve 3 arkadann teröristlerin silah, ta, sopa ve kesici aletli saldrsna uramalar sonucu sndklar binann üçüncü katnda linç edildiini anmsatt.

Daha sonra yaanan vahete deinen Durmu, Bu kardelerimiz Müslüman olduklar için ehit edildiler. Bugün bizlere düen ise onlarn adn yaatmaktr. Bizler de Batman Üniversitesi olarak böyle bir taleple gelen HÜDA PAR l Bakan Davut ahin ve beraberindeki heyetle gerekli görümelerimizi yaptk. uan fidanlarn yerleri kazlyor. nallah akabinde de fidanlarmz toprakla buluturarak iki ayr ormanmz oluturmu olacaz. dedi.

Bakan ahin ise ehit Yasin Börü Orman için her türlü destei sunmasndan dolay Durmua teekkür ederek, Prof. Dr. Aydn Durmuun da destei ile Bat Raman Külliyesinde ehit Yasin Börü kardeimizin adna 10 bin fidandan oluan ehit Yasin Börü çam Orman ile ehit Yasin Börü Kabuklu Yemi Orman oluturuyoruz. nallah en ksa sürede fidanlarmz toprakla buluturacaz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git