Batman’da sokakta kalan engelli aileye valilik sahip çıktı

Batman’da engelli çocukları nedeniyle kirada oturdukları evden çıkarılan Özel ailesine Batman Valiliği sahip çıktı.

Haberler 22.09.2021 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda 5 engelli çocuu ile evsiz kalan aile yardm bekliyor haberi üzerine harekete geçen Batman Valilii, 8 nüfuslu Özel ailesine sahip çkt. Batman Valilii, aileye kiralk ev tutup, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfna ait Aevinden günlük scak yemek yardmnn da yaplaca belirtildi.

VALLK SAHP çIKTI

Konuyla ilgili Valilikten yaplan açklamada, limizde Mehmet Özel isimli yardma muhtaç vatandamzla ilgili yer alan haber üzerine yaplan aratrmada; 350 TL kira karlnda sobal evde, kendisi, resmi nikahsz ei, 5 çocuu ve 1 torunu ile birlikte toplam 8 kii ikamet ettikleri, ei Hikmet Kalkan 58 yanda, aylk 2 bin 192 TL ölüm ayl ald, Mehmet Özel yüzde 80 orannda ortopedik ve iitme engelli, olu Ramazan Özel yüzde 43 ortopedik engelli, olu Mahmut Özel yüzde 45 engelli ve kz Semra Özel yüzde 62 orannda zihinsel engelli olduu, hanede eitim gören 1 birey bulunduu, engelli olan 4 kiiye aylk 2 bin 944 TL engelli aylklar aldklar, hanenin aylk toplam gelirinin 5 bin 136 TL olduu, hanenin ev-eya durumunun yetersiz olduu, genel durumunun zayf olduu ancak hanede birden çok merkezi yardm ve ölüm ayl olduundan genel durumunun normal olduu, engelli bireylerin mahalle sakinlerini rahatsz etmelerinden dolay ev sahibi tarafndan evden çkarldklar, çocuklar Murat ve Derya Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüü tarafndan Özel Bakm Merkezine yerletirildii tespit edilmitir. denildi.

Ailenin kiralanan bir eve yerletirildii belirtilen açklamada, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf ile Aile ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü personelleri tarafndan yaplan aratrma sonucu; Huzur Mahallesi 515 sokak No: 6 adresindeki konut, kiras Sosyal Yardmlama Vakf tarafndan ödenmek üzere kiralanm ve temizlenerek aile buraya yerletirilmitir. Ayrca; Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfmza ait Aevinden aileye her gün scak yemek verilecektir. ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git