Batman'da yağmur nedeniyle ev çöktü: 1 ölü, 6 yaralı

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde akşam saatlerinde aşırı yağış nedeniyle iki katlı kerpiç evde meydana gelen göçükte, enkaz altında kalan İbrahim Azrak hayatını kaybetti, aynı ailden 6 kişi de yaralandı.

Haberler 21.11.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuzey Irakn Süleymaniye kentinde yaklak bir hafta önce meydana gelen 7.3 büyüklüündeki depremde zarar gören 6 kiinin yaad Ebubekir Azraka ait evde, dün saat 22.00 sralarnda etkili olan ya nedeniyle göçük meydana geldi. Göçük altnda kalan 57 yandaki brahim Azrak, olay yerinde hayatn kaybederken, enkaz altnda kalan Hülya, Ebubekir ve Nazl Azrak ile isimleri örenilemeyen 3 kii, sevkedilen itfaiye ve AFAD ekipleri tarafndan kurtarld. Yarallar, olay yerine gelen ambulanslarla Kozluk ve Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldrlarak tedavi altna alnd. Yaral 6 kiinin hayati tehlikelerinin bulunmad belirtildi.

Batman Valiliinden olayla ilgili yaplan açklamada, limiz Kozluk ilçesi Tepecik mahallesinde 19.11.2017 Pazar günü saat 22.00 sularnda iki katl kerpiç bir evde meydana gelen göçükten 6 vatandamz yaralanm, 1 vatandamz ise hayatn kaybetmitir. Olayda yaralanan vatandalarmz hastaneye kaldrlarak, tedavi altna alnmtr. Olayda hayatn kaybeden vatandamza Allahtan rahmet, yaral vatandalarmza acil ifalar diliyoruz denildi.

GÜN AARINCA ORTAYA çIKTI

Faciann ayrntlar gün aarnca ortaya çkt. Evin geçtiimiz gün yaanan depremde hasar gördüü ve önceki gece yaan yamurdan sonra ykld iddia edildi. Alt ahr olarak kullanlan ve üst katnda da brahim Azrak ile ailesinin yaad evin, geçtiimiz günlerde Irakn Süleymaniye kentinde meydana gelen 7.3lük depremde hasar gördüünü ifade eden komular, maddi imkanszlklarndan dolay ailenin evi boaltamadn söyledi. Mahalle sakinlerinden ve Azrak ailesinin komusu olan Aydn Ata, Depremden dolay ev hep çatlamt. Biz dedik ki ev tehlikelidir çkn. Dediler çaresiziz bizim baka yuvamz yoktur. 3 gün önce de geldik dedik ki çkn ev tehlikelidir. Yine dediler çaresiziz, hayvanlarmz var, ktr çkamayz. Akam saat 20.00 sralarnda ses geldi. Hemen mahalle olarak buraya geldik. 10 gün önce bir deprem olmutu ondan etkilenmiti ev. Bir de ev eskiydi. Yamurdan etkilenmedi ev, betondu dedi.

Ana Sayfaya Git