Batmanlı Muhammed'den Mehmetçiği duygulandıran mektup

Beşiri ilçesinde, 10 yaşındaki Muhammed Emre Özalp, İdlib'de rejim güçlerinin yoğun topçu atışı sonucu 5 askerin şehit olmasından duyduğu üzüntüyü anlatan mektup yazdı

Haberler 19.02.2020 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda yaayan 10 yandaki Muhammed Emre Özalp, bir hafta önce Suriyenin dlib kentinde düzenlenen saldrda 5 askerin ehit olmasndan duyduu üzüntüyü, yazd mektupla dile getirdi.

Beiri ilçesinde 5. snfta okuyan Özalp, 10 ubatta dlibde rejim güçlerinin youn topçu atnda 5 askerin ehit dümesi ve 5 askerin yaralanmasndan büyük üzüntü duydu.

Duygularn, kaleme ald mektupla dile getiren Özalp, mektubu ilk olarak babasyla paylat. Özalp, daha sonra kumbarasnda biriktirdii 21,5 liray da mektubun bulunduu zarfa koydu.

Batman l Jandarma Komutanlna gönderilen mektubu okuyan askerler, Özalpn ifadeleri karsnda duyguland.

Jandarma personeli, mektubu çerçeveleterek Alay Komutanl binasnn koridoruna ast.

- Büyüyünce asker olacam, vatanm koruyacam

Özalp, AA muhabirine yapt açklamada, güvenlik güçlerinin gece gündüz demeden dalarda teröristlerle mücadele ettiini söyledi.

Askerler için dua ettiini belirten Özalp, asker aabeylerini çok sevdiini ifade etti.

Büyüyünce okuyacam, asker olacam, vatanm koruyacam, teröristlere kar mücadele edeceim. Asker aabeylerimize selam olsun. diyen Özalp, güvenlik güçlerine baar diledi.

Özalp, askerleri duygulandran mektubunda u ifadeleri kulland:

Babam, ben yetim kalmayaym diye sefere çktnz söyledi. Öyle deyince aladm çünkü senin de çocuun yetim kalmasn. Seni çok seviyorum. Bu yüzden hep dua ediyorum. Allah seni korusun asker aabey. O yüzden harçlm sana gönderiyorum. Bununla bir çocuk sevindir. Asker aabeylerim, çocuklar öldüren teröristlere deyin ki Bizim çocuklarmz vatann, bayran çok seviyor. Ne yaparlarsa da bizi yenemeyecekler, ellerinden öpüyorum asker aabey.

- Olumla gurur duydum

Baba Faysal Özalp, olunun kaleme ald mektubu okuduunda gözyalarna hakim olamadn söyledi.

Olunun davrann oldukça anlaml bulduunu dile getiren Özalp, olunun ehit haberlerinden çok etkilendiini aktard.

Olum askerler için bir mektup yazdn söyledi. Mektubunu okuduumda hüzünlendim ve aladm. diyen Özalp, öyle konutu:

Kumbarasndaki parayla mektubu askerlerimize göndermek istediini söyledi. Kumbarasn açtk ve içindeki parayla birlikte mektubu gönderdik. Olumla gurur duydum. Allah herkese böyle evlat nasip etsin. Birlik ve beraberlie ihtiyaç duyduumuz bu süreçte olumun bu davrann çok anlaml buldum.

Ana Sayfaya Git